Solidair met Hongarije

24 juni 2021

De ophef en regenboogterreur is een perfide instrument in een links-liberale cultuuroorlog

Wat een vondst. De zwakke Westerse liberale orde hullen in zuurstokkleuren en inwikkelen met ‘regenboogvlaggen’ om een signaal af te geven. In het dierenrijk gebeurt dit ook. De kleurrijke verenpracht van vogels heeft een sociale functie. De vogels kunnen elkaar goed zien en met elkaar concurreren bij de voortplanting. Gifkikkers met felle kleuren waarschuwen hun omgeving: “pas op, als je mij eet word je hartstikke ziek”. 

De huidige, primitieve signaalfunctie van de regenboogvlag in de mensenwereld is ook een omgekeerde camouflage: herken je soortgenoot of blijf uit de buurt. ‘De vlag’ vervangt dialoog, werkelijke interactie en reflectie op menselijke relaties en dient zelfs als schild daartegen. “ONE LOVE!”

 

We zien dat deze week gebeuren in de ophef rond de ‘anti-homowet’ van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán. Wat die wet precies inhoudt, en waar die een reactie op is, is niet relevant voor de geschokte hoeders van de vrije liefde. Barbara Barend, Marieke Derksen, Mark Rutte, Sigrid Kaag en zelfs de voorzitter van de Europese Commissie en totale nietskunner, Ursula von der Leyen kwamen woorden tekort om Hongarije te veroordelen. “Waarom deed de (anders zo neutrale en onafhankelijke, red.) NOS niet mee met de actie tegen Hongarije,” vroeg Derksen zich af. “Een verschrikkelijke wet,” aldus Mark Rutte. Ook Kaag had er moeite mee. “Deze wet is discriminerend en in strijd met Europese waarden”. Aldus een partij (D66) die van hun waardenloosheid en gebakken lucht inmiddels een standbeeld kan bouwen.

Zondag draagt de Nederlandse voetballer Georginio Wijnaldum in het Hongaarse stadium een aanvoerdersband om zijn arm met ONE LOVE. In München werd gisteravond het stadion met felle kleuren verlicht. De bal rolde gelukkig zoals hij wilde.

De agressie van de kant van politici en gevestigde media is ongekend groot. Op een leugenachtige en hypocriete manier wordt engagement voor mensenrechten en tolerantie verkocht terwijl die zaken nergens anders prioriteit hebben.

Bedoeling van de wet

Bestudering van deze zogenaamde ‘homo’s van daken gooien’-wet laat zien dat het gaat om het verbod om LGBTQ-etc. identiteiten, geslachtsoperaties alsmede pedofilie te “promoten aan jongeren onder de 18 jaar.” Orbán gaf zelf aan dat het “niet gaat om de seksuele vrijheid binnen de eigen privé-sfeer”, maar om het bestrijden van een trans-nationale agenda die in effect gericht is op het verzwakken van traditionele man-vrouw verhoudingen. Over deze niet ingebeelde verzwakking schreef ik in het kader van de Nederlandse wetgevingssituatie dit artikel

András Kocsis, de ambassadeur van Hongarije in Nederland, reageerde in een ingezonden brief aan de Volkskrant op de kritiek:

De wet is op geen enkele manier van toepassing op de levens en seksuele handelingen van volwassenen. Waarom altijd Hongarije, vraagt u zich wellicht af. Nou, het is simpel. Wij gaan tegen de liberale mainstream in en zijn toch economisch succesvol. Het hedendaags liberalisme draait om intolerantie, deze mainstream wil een hegemonie van opinie in plaats van een pluralisme aan ideeën. Het debat over de toekomst van Europa – dat wil zeggen, onze kinderen – is begonnen. Wij zijn er klaar voor.”

Maar waarom zou je in vredesnaam de implicaties van de Hongaarse wet in het licht van die agenda en hegemonie willen kennen als je ook een Pavlov-reactie kunt hebben? ‘ONE LOVE’ schreeuwen zodra iemand de agenda (lees: een actieve inmenging in de wijze waarop we onze en andermans seksuele geaardheid en genderindentiteit moeten beschouwen) bestrijdt. En dat is precies waar de wizards met hun verleidelijke kleurtjes ons willen hebben: in een strijd om platitudes en simpele voorstellingen van de werkelijkheid. 

Het valse engagement speelt in op de behoefte deugdzaamheid te tooien met bonte veren, zoveel liefde te voelen voor seksuele minderheden tot je regenbogen poept. Wie is er niét voor ‘ONE LOVE’? Net als ‘Black Lives Matter’, ook al zo’n schild. Wie is er niét voor black lives? Voor een groene planeet? Het punt is alleen dat de vele slogans je het zicht ontnemen op wat daarachter speelt. Een politiek spel gericht op het neerhalen van precies die vrije, liberale orde. En Hongarije, een land dat verre van perfect is, heeft de ballen om de destructiedrift een halt toe te roepen. 

Emancipatie is afwezigheid van overheid

“Ja maar RTL nieuws had het bericht dat de Hongaarse lesbienne Szonja haar land inmiddels is ontvlucht omdat Nederland een land is waar je wel jezelf kunt zijn.” Zo waren er nog een paar anekdotische tranentrekkers die wij, hoog verheven boven die zogenaamd achterlijke, reactionaire, antidemocratische, homofobe Hongaren, natuurlijk als schokkend ervaren. Ik moest mijn zonnebril opzetten om de reacties eronder te lezen. Duizenden regenboog emoticons duizelden voor mijn ogen.

Het is trouwens te hopen voor Szonja dat ze niet in de randstad gaat wonen, of in de omgeving van een minaret. En dat ze er verder geen conservatieve of andere foute meningen op na houdt. ONE LOVE, right. Behalve als je je non-conforme seksualiteit niet uitdraagt alsof je daarmee een bijzondere prestatie hebt geleverd en de juiste mening hebt.

In mijn boekje heeft de emancipatie van homo’s niets te maken met de promotie van seksuele identiteiten. Emancipatie gaat over de afwezigheid van een overheid, niet een die als een helikopter boven jonge kinderen hangt om te zien of ze wel snel genoeg uit ‘traditionele rollen’ raken. En sinds wanneer staat het niet mogen promóten gelijk aan homohaat? Rutte kan wel doen alsof Hongarije homo’s aan hijskranen hangt, maar de landen die dat werkelijk doen, daar buigt Kaag haar hoofd met doekje voor. Wat een huichelaars.

Omdat de Hongaren ‘het door hebben’ poepen ze volgens de priesters uit het ‘westen’ pas genoeg kleuren als er dertig lesboeken verwijzen naar ‘zwangere mannen’ en ‘vrouwen met baarden’. Anders missen de kinderen waardevolle opties. Als je in groep acht nog geen voorlichting over anale seks hebt gehad, zoals in de rest van Europa, dan zouden de kinderen wel eens kunnen denken dat dat niet normáál is! Als er geen tv-programma’s zijn waarin volwassenen hun broek laten zakken voor kinderen, dan zouden ze ons wel eens preuts kunnen vinden. Als er op een middelbare school geen dragqueen dag is, dan zouden de leraren misschien wel eens transfoob kunnen zijn! Ja, dan zou seksualiteit iets voor achter gesloten deuren blijven en niet een perfide instrument in een links-liberale cultuuroorlog. De ophef over Hongarije is machtsvertoon waarbij politici, journalisten en ondernemers opportunistisch op hun knieën gaan en nuttige idioten worden in die oorlog. 

De Gay was het eerste slachtoffer van de LGBTQ beweging

Homo’s (en andere letters), ik heb serieus met ze te doen. Misbruikt voor politieke doeleinden worden ze constant afgeschilderd als een diverse maar verder politiek homogene groep mensen die constante bevestiging nodig heeft voor hun seksuele geaardheid – in de wet, in de publieke opinie, door de ogen van de jeugd. Ze zouden niet rusten voordat het hele alfabet aan seksuele identiteiten op elk lullig formuliertje kan worden aangevinkt. Het postmoderne nihilisme van ‘inclusie en diversiteit’ laat echter een wrede hokjesgeest zien, die tot in het oneindige moet worden doorgevoerd om ‘ware ONE LOVE’ te bereiken. Toevallig ken ik geen enkele homo dit zelf echt wil. Meestal willen ze gewoon hun leven leiden zoals ieder ander, zonder verkracht te worden door politici die hun principes en ruggengraat hebben ingeruild voor deze krankzinnigheid. 

De homoseksuele jongeren die vroeger in mijn klas en collegezaal zaten zijn allemaal goed door het leven gekomen, ook zonder regenboogvlaggen op het Binnenhof. Sterker nog, in die tijd was het COC (waar ik wel eens kwam) nog niet gekaapt door de LGBTQ-agenda. Die agenda heeft ‘de Gay’ en ‘de Lesbian’ gaandeweg een beetje onder de bus gegooid als achterhaalde knuffeldieren. De Gay was het eerste slachtoffer van de LGBTQ beweging, kijk maar naar de naam van de Gay Pride. Heet nu Pride. Want anders niet inclusief genoeg. Niet ‘gender fluid’ genoeg. Homo’s werden daarnaast geketend aan progressieve politieke standpunten. “Want je bent toch een homo?!” In mijn inbox ontving ik een paar jaar geleden een aangrijpende brief van een transgender vrouw. Ze werd als PVV-stemmer niet geaccepteerd in haar omgeving vanwege haar politieke opvattingen, die “pasten niet bij haar gender indentiteit”. 

Dit is omgekeerde emancipatie, gekoppeld aan een cultuuroorlog die in niets lijkt op de beweging van de jaren ’60 en later de jaren ’80 en ‘90 waarin popsterren als Madonna, Queen en Boy George het moeilijke werk deden. Toen de uitgaansscene nog een zinderende mix van allerlei soorten mensen was. De huidige faux outrage slaat dat alles volledig plat.

Stof tot nadenken

Net zoals dat debiele gesprekje tussen Sigrid Kaag en Nikki Tutorials van vorig jaar, waarin Nikki (vroeger een jongen) het gezicht van vrouwenrechten moest voorstellen. Want vrouwen met een baarmoeder zijn niet genoeg meer om die rol op zich te nemen, als hoeder van hun eigen rechten.

Zo verging het de homo’s, zo verging het dus ook de vrouwen in de linkse kerk. Keihard gedist door hippere, dik opgemaakte versies van the real thing. En dat drijft deze agenda meer dan wat ook, het willen wegdoen met traditionele verhoudingen en waarden, zoals familie, religie en de ware betekenis van emancipatie dus. Want dat zijn allemaal vreselijke hindernissen op weg naar de mens die transhumanistisch, transgender en trans-goedbijzijnhoofd moet worden. 

Tot slot: Hongarije verdient solidariteit. Zijn we vergeten wat we aan de moedige Hongaren te danken hebben? Deze trotse kleine mensen kwamen niet alleen in opstand tijdens de opstand van 1956 tegen de Sovjet-Unie. Het is aan de Hongaren te danken dat het IJzeren Gordijn van het Warschaupact in 1989 werd afgebroken en daarmee de val van de muur niet lang meer duurde. 

Het verlangen naar vrijheid en democratie, de herinnering aan het overwinnen van het tien jaar durende totalitaire regime van het communisme is bij de Hongaren nooit weggeëbd. Dat geeft stof tot nadenken, niet vlaggenzwaaien.

Meld je nu aan voor de mailinglist van The Fire Online en blijf op de hoogte van de lancering van de nieuwe website en inhoud. 

8 Reacties

 1. lammert

  Een(s) sietske, een passend antwoord op al dat ….buitenaards gedoe…. Hoe kwam het toch zo ver? Hoe zijn we erin getuind/ingerold?
  Intuïtief wist ik (ik volg het wereldnieuws sinds 1963 (de opruiming van JFK) dat de hel nu ging losbarsten, omdat velen zich in slaap hadden laten sussen door ….het geld… Ik was ooit een kleine maand in hongarije en hoe vriendelijk deden de mensen toen, overal uitnodigingen op campings en thuis, en altijd meeëten. Ok, de pepers waren TE heet en leverde vochtige ogen op, vanwege de pepers en hartelijkheid. Kom daar eens om in dit nederiglandje tegenswoordig.
  Ga zo door en vuur vooralsnog mee, liefs van een mens van vlees en bloed

  Antwoord
 2. Peter

  Super goed verwoord !

  Antwoord
 3. Sjef Kwant

  Voorheen verheugde ik me altijd op grote internationale voetbaltoernooien.
  Was altijd gezellig.
  Nu niet meer.
  Vanwege de constante toegevoegde politieke beladenheid is het leuke ervan totaal verdwenen.
  Knielen voor BLM en Hongarije provoceren. Waarom?
  Hongarije voert de wetten uit die daar democratisch in het parlement zijn aangenomen.
  Wie denken die Barbara Barends dat ze zijn om een ander land de maat te moeten nemen.
  Waar bemoeien ze zich mee.
  In een land met een constant liegende premier, de toeslagenaffaire en een al 16 jaar 24/7 beveiligd parlementslid past slechts zwijgzaamheid.

  Antwoord
 4. Marcel

  One Love, One Gender, One Mind and One Government.. Alles gaat precies volgens plan terwijl het deugvolk aan het ‘strijden’ is voor zijn van buitenaf opgelegde kleuterwaarheid.
  En dan het feit dat de massa ongeveer 10 jaar nodig heeft om écht te beseffen in welke ‘Waarheid’ ze uiteindelijk zullen ontwaken.
  Verdelen en heersen doormiddel van misleiding én afleiding is naar mijn mening wat er gebeurt.
  Ik vrees dat Hongarije in feite een ‘klein obstakel’ is wat geneutraliseerd gaat worden door het leger van ultieme deugers.
  Neemt niet weg dat we zeker solidair moeten zijn.

  “The world is like a ride at an amusement park. And when you choose to go on it, you think that it’s real because that’s how powerful our minds are.”

  Bill Hicks

  Antwoord
 5. Rant

  Mee eens, wel 54% van 16+ al gevaccineerd. Orban pochend dat hij 70% snel haalt. Sinds kort hier 12-15 aan de beurt. Alleen op basis daarvan, ondanks diverse positieve beslissingen en wetten, hij en zijn kabinet een enkeltje Neurenberg > veroordeling > doodstraf. Chinese banken krijgen toegang tot Hongarijen (vermeend zullen die landbouwgronden gaan opkopen zoals de CCP dat wereldwijd probeert/doet). De Hongaren zijn idd aardig, maar ook oerdom of nog met angst voor communisme van toen (AVO). Paus eerdaags op bezoek: makke schapen hier … blindelings onder “The One World Religion” te brengen.

  https://abouthungary.hu/news-in-brief/coronavirus-here-s-the-latest

  Antwoord
 6. Steve

  Treffend goed artikel. Bedankt!!

  Antwoord
 7. Tineke

  Go Sietske, prachtig verwoord deze kwalijke onzin wat de deep state ons aandoet en natuurlijk hun marionetten. Natuurlijk zeg ik ook go tegen Rutte want zonder zijn ophef zou niemand zich verdiepen in die Hongaarse wet tegen de pedofilie propaganda. Ik leun achterover en geniet van de show die dagelijks voor mijn ogen zich wereldwijd afspeelt.

  Rutte weet dat de EU opgeheven word als project van de deep state en Wopke Hoekstra weet dat ook. Beiden waren erbij toen Trump in Brussel was en hij en zijn team er stapels bewijzen neerlegden van alle criminele activiteiten van de EU.

  Inmiddels is de coöperatie van de city of London per 8 juni j.l. opgeheven. De draak bij de overgang van West-Minster naar de oude city of London is dus verslagen.
  De coöperatie (in handen van het Vaticaan en de city of London) van de buitenlandse entiteit Washington DC is schijnbaar ook opgeheven want er zijn geen overheidsgebouwen meer open en er werkt niemand meer in die gebouwen.

  Figuren als Madonna die als marionetten voor de deep state werken (toen en nu) kunnen we missen als kiespijn. Bijna geheel Hollywoord is Pedowood.
  Het is verschrikkelijk wat veel van die artiesten, acteurs, producenten e.d. op hun geweten hebben. Daarnaast aanbidden ze bijna allemaal satan.

  Voor ouders met jonge kinderen, ook Disney is een marionet van de deep state en gebruikt symboliek in hun films, boeken e.d. wat verwijst naar pedofilie. Het is vooral een lichtblauw driehoekig teken wat ze gebruiken. Daarnaast organiseerde Disney cruises naar het eiland van Epstein.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Solidair met Hongarije | E.J. Bron - […] Wat een vondst. De zwakke Westerse liberale orde hullen in zuurstokkleuren en inwikkelen met ‘regenboogvlaggen’ om een signaal af…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.