Be Ready! Metamorfose voor The Fire Online

16 juni 2021

Misschien heb je gemerkt dat ik hier de afgelopen weken (maanden?) minder dan gewoonlijk en minder dan ik zou willen heb gepubliceerd. In januari van dit jaar stopte ik na vier jaar met mijn wekelijkse column op ThePostOnline en ander freelance werk om daar verandering in te brengen.

Ik wilde niet meer klakkeloos opgaan in de kakofonie van ‘de alternatieve media’, maar mijn eigen platform beheren en meer voorop lopen in de duiding van deze tijd. Het is een feit dat (ook) de oorspronkelijk ‘wakkere’ kranten en ‘rechtse’ blogs steeds meer de weg van de minste weerstand kiezen: de overheid napraten of voor de ophef gaan. En zie jij niet ook dat eigenlijk alleen nog hun ‘reaguurders’ durven te zeggen waar het op staat? Dan gaat er iets niet goed.

Iets nieuws aanboren

Dus welke bijdrage wilde ik leveren in een snel veranderende wereld? Welke prioriteiten lagen er voor mij? Ik voelde druk en onrust, vooral naast de zorg voor mijn gezin. Misschien vind je dit herkenbaar. Ik besloot daarom een YouTube kanaal (Bakkie met Bergsma) te beginnen.

Het combineren van een gesprek met een kop koffie in de ochtend vond ik passen bij mijn zoektocht. Er waren veel mensen zoals ik, bleek. Het aantal views en abonnees groeide snel. Er zijn zelfs ‘Bakkie’ vriendengroepen ontstaan die samenkomen en begrip bij elkaar vinden in een vijandige wereld.

Ook richtte ik in maart stichting Moederhart op met twee medestrijders. Dit resulteerde in een krachtige community met gelijkgestemden. Dit gaf mijzelf ook meer inkijk in de noodzaak van actief handelen.

Met deze afgelopen maanden achter me voel ik me gesterkt en geïnspireerd om de nieuwe lessen en bouwstenen met jou te delen. Om de pen weer op te pakken en nieuwe wegen aan te boren.

Content die je niet wilt missen

Ik pak daarom de draad hier weer op. Naast Moederhart, met mijn Bakkies en met een nieuwe website, waarin alles meer zal samenkomen tot één geheel, dat vertegenwoordigt waar ik voor sta.

Er wordt gewerkt aan een hele nieuwe look en functionaliteit van mijn website. Ik heb geluisterd (eindelijk!) naar de vele adviezen van mensen die ik daarvoor dankbaar ben: wees slim met hoe je je online gemeenschap bij je kan houden als de censuur op YouTube en social media verder oprukt.

Want erger dan het gevoel dat je werk op een dag in een digitaal gat verdwijnt is dat idee wegdrukken en je creatief inhouden. Dat is precies wat ze hopen dat ik doe: ontmoedigd raken. Met dat laatste reken ik af en ik hoop dat jij net zo enthousiast zult zijn als ik met het resultaat.

Met de nieuwe website van The Fire Online kun je een hoop verwachten. Meer, exclusieve content die je niet wilt missen. Daarvoor is het belangrijk dat je je aanmeldt voor de mailinglijst.

  • Blijf op de hoogte van een wekelijkse column en lees als eerste wanneer die online staat;
  • Blijf op de hoogte wanneer de eerste The Fire Online Podcast uitzending zal plaatsvinden;
  • Blijf als eerste op de hoogte van boeiende gastbijdragen en belangrijke artikelen die je in het MSM-nieuws niet zult vinden;
  • Blijf op de hoogte van andere content die alleen (volledig) via de mailinglijst zal worden verspreid;
  • Blijf op de hoogte van nog veel meer dat ik hier nog niet kan delen…

Vul nu je naam en mailadres in om niets te hoeven missen, zodat je altijd weet wat we gaan doen. Tot bij de lancering!