VIDEO: Antifa’s in collegezaal Hamburg scanderen “Nazi-zwijnen weg uit de uni!”

16 oktober 2019

Het ‘Nazi-Schwein’ du jour is vandaag Bernd Lucke. Lucke is een Duits econoom en politicus. Hij is hoogleraar macro-economie aan de Universiteit Hamburg en een van de oprichters van de eurosceptische partij ‘Alternative for Deutschland’ (AfD).

Hier een foto van Lucke, die voor zover ik dat kan overzien uitsluitend ‘radicaal’ is in zijn systeemkritiek, tegenwoordig een ‘extreem-rechtse’ zonde zoals we allemaal weten.

 

Na vijf jaar werken als Europarlementariër keert Lucke terug naar de collegezalen. Althans dat dacht hij. Dit zijn beelden van vandaag.

Zelfs de ‘Oma’s tegen Rechts’ zijn achter de geraniums vandaan gekomen en hebben een masker van Lucke opgezet:

Hij had eerder al op de beschuldigingen van linkse studentenvereniging AStA gereageerd in de media: “De verwijten zijn onjuist. Jullie baseren je op slechte informatievoorziening. Ik heb voor de AStA een document opgesteld waarin ik chronologisch uiteenzet dat ik altijd snel en beslissend heb gehandeld als bij AfD het vermoeden bestond van nieuw-rechtes of rechts-extremistisch gedachtegoed.

Het laatste nieuws is dat Lucke, wiens eerste lezing na zijn terugkeer over macro-economie zou gaan, is blijven zitten en weigert te vertrekken. Onduidelijk is hoe het nu verder gaat.

Antifa is duidelijk: ‘Tegen zulke mensen helpt alleen geweld’.

Ik zal niet wijken en ben er volgende week weer, zegt Lucke zojuist tegen Welt-journalist Woldin en is onder politiebegeleiding vertrokken:

Update donderdag 17 oktober:

In plaats van hun professor te steunen heeft de Universiteit in Hamburg een verklaring afgegeven waarin zij capituleert. “Universiteiten moeten als plaats van wetenschap het discursieve debat over controversiele maatschappelijke posities en kwesties voeren en doorstaan – vooral tegen de achtergrond van de Duitse geschiedenis.”

Dus vanwege de Duitse geschiedenis gaan we de Duitse geschiedenis nog eens dunnetjes overdoen? Meningen uitsluiten van het debat, en wetenschappers met een andere politieke kleur monddood maken is niet ‘het debat voeren’, hoe moeilijk is het?!

Wat een aderlating is dit voor de wetenschap en het vrije woord in Duitsland, dat al de facto dood is, maar aan de universiteiten in formele zin werd hooggehouden. Want geloof maar dat dit nog meer ordeverstoringen in de collegezalen zal gaan opleveren, het is immers een directe aanmoediging daartoe. Want de universiteit zegt het zelf: het gelijk staat (met deze actie) aan onze kant! En de geschiedenis dicteert het!

De rector van de universiteit trekt in de verklaring het ‘Nazi-Schweine’ protest in de sfeer van de weerstand tegen het nationaal-socialisme. Maar de actie tegen Lucke was nou juist risicoloos en een demonstratie van macht door linkse activisten die een eenheidsmening willen doorvoeren. De reactie van Lucke in een interview met publicist Gabor Steingart: “Wat de universiteit heeft gezegd is een absurditeit die niet kan worden overtroffen.” Het verontrust hem dat de universiteit de demonstratie met geen enkel woord veroordeeld heeft.

Een zwarte week voor de vrije wetenschap.

(Over deze blinde vlek van links Duitsland, die zich noch van haar nazi-verleden noch van haar communisten heeft bevrijd (ze zijn één en ondeelbaar in deze tijd en context), heb ik een langer artikel geschreven dat in december zal verschijnen in kwartaalmagazine ‘Epoque’.)

6 Reacties

 1. Bart

  En deze linkse zwijnen wordt , net als in NL, Belgie, enz…, geen strobreed in de weg gelegd: voor een groot deel een perfecte strategie van de overheden natuurlijk. ‘De vijand van mijn vijand is mijn vriend.’ Zo hoeven ze hun handen niet vies te maken om politieke tegenstanders kalt te stellen.

  Antwoord
 2. Rob Esveldt

  Links wil geen vrij land, het wil een dictatuur of wel het socialisme met een nep-democratie zoals in Rusland.

  Antwoord
 3. Ravian

  Antifa; SA bruinhemden in een zwart jasje, zelf de grootste Nazi’s dus.

  Antwoord
 4. Erik Pravda

  Laten we hopen dat Marx hier wel gelijk krijgt, de geschiedenis herhaalt zich, de eerste keer als tragedie de tweede als comedie.
  De antifas gedragen zich als de SA,zelfde methodes, zelfde doelen.
  Te hopen valt dat ze zich optijd realiseren hoe er een einde kwam aan de SA.

  Antwoord
 5. Barry

  Dat krijg je van gebrainwashed onderwijs, zoals de duitsers na WOII met de paplepel ingegoten kregen. Hier is niets meer aan te doen, met rede dan. Deze lieden moeten eigenlijk gedeprogrammeerd worden, zoals sekteleden die jarenlang onder mind control hebben gestaan, of….zoals Yuri Bezmenow al zei, “ze luisteren pas met de laars op het gezicht”.

  Antwoord
 6. mies

  Ach, in Nederland heb je voor dit soort acties zelfs geen zogenaamde Antifa nodig (zogenaamd doelt op het voorvoegsel ‘anti’).
  Daar fungeren universiteits-medewerkers van de UvA, zie petitie-‘Peterson’, als politbureau.
  Onder het mom van: ‘foute’ interviews dienen aan onze eisen te voldoen’.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hoe gevaarlijk zijn de Alternative für Deutschland nou werkelijk? | Wynia's Week - […] 2019 werd Lucke echter niettemin door Antifa jongeren uit zijn collegezaal in Hamburg gejaagd, waar hij net was teruggekeerd…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.