Tragisch ongeval in Berlijn voedt massapsychose: ‘SUV’s verbieden’

11 september 2019

Afgelopen weekeind zijn in de binnenstad van Berlijn vier mensen, waaronder een kind van drie jaar, aangereden door een SUV (een Porsche Macan) en als gevolg daarvan overleden. Nu roepen lokale politici en activisten in de media op tot een landelijk SUV-verbod. Het noodlottige ongeval (de bestuurder bleek geen terrorist en ook niet ‘in de war’) werd onmiddellijk aangegrepen door klimaatdominees uit linkse hoek om hun anti-kapitalistische, anti-“egoïstische” agenda door te drukken. “Deze klimaatmoordenaars, deze pantserachtige auto’s horen niet in de stad!” De massapsychose neemt bizarre vormen aan.

 

“We hebben een bovengrens nodig voor grote SUV’s in de binnenstad,” zei ook landelijk politicus Oliver Frischer van De Groenen in Der Tagesspiegel. “Het beste is een landelijke regeling”.

“Auto’s zijn terreur”, stond er op een kartonnen bord dat bij de plek des onheils was opgehangen – maar even later werd weggehaald. “Weg met kapitalisme” stond er naast. “Stop de waanzin van deze tijd,” las ik ter plekke tussen de handgeschreven briefjes:

Wat deze tragiek precies met ‘deze tijd te maken heeft’ laat zich raden. Een ongeluk is immers van ‘alle tijden’. En dingen die wel ‘met deze tijd’ te maken hebben, zijn onbenoembaar geworden.

“We leven in een volkomen hysterische samenleving,” schreef Anabel Schunke, een journalist voor het Duitse blog Achgut.com. Want een echte terreuraanslag heeft dan weer niets ‘met deze tijd’ te maken, laat staan met een roep om debat of maatregelen, merkt ze ook op.

Oftewel:

4 Reacties

 1. Corné

  We leven inmiddels dan ook in de globalistische wereld der gemuteerde waarheden die gevoed wordt door hysterische useful idiots die de agenda van deze psychopatische self proclaimed “elites” dienen. Zie wat er in Frankrijk gebeurt waar de main stream media uiteraard zo weinig mogelijk over laat zien, het is geen ‘links- rechts’ meer maar een strijd van globalisten tegen anti- globalisten.

  Antwoord
  • Eddie

   De “elites” die ons via het klimaatakkoord willen dwingen investeringen te doen, omdat de inkomens te gering zijn om je vrijwillig in de schulden te steken. Op deze manier blijft het geld stromen in de richting die het “grootkapitaal” wil. Echt links hoor…….

   Antwoord
 2. Ravian

  Elektrische (en hybride) auto’s zijn, omdat ze veel minder geluid produceren, veel gevaarlijker in het stadsverkeer dan conventioneel aangedreven auto’s, en stadsbussen zijn ook veel gevaarlijker omdat de chauffeurs daarvan een belabberd overzicht hebben.
  Maar dat zijn de vervoersmiddelen van de groen linkse kiezer, dus die bekritiseren ze niet.
  En verder is het natuurlijk sowieso walgelijk om een ongeluk als dit voor je klimaat propaganda kar te spannen.
  Zoveelste bewijs dat hysterisch links niet weet wat fatsoen betekend.

  Antwoord
 3. mies

  SUV’s afschaffen omdat ze ongelukken kunnen veroorzaken?
  Prima, maar dan schaffen we ook meteen de multiculturele samenleving af, want die is verantwoordelijk voor heel wat meer ‘ongelukjes’.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.