Niks val van de muur: Duitsland opent naar oud gebruik klik-lijn voor ‘rechts-extremisme’

6 november 2019

Er is een ongeschreven regel in Duitsland dat hekken en muren geen prikkeldraad, stroomdraad of ander herinneringen aan kampen, wachttorens, gevangenschap of massamoord mogen vertonen. Functionele sensitiviteit is een groot goed. Er is nog zo’n ongeschreven regel, maar die is vanwege de ‘nazi-noodtoestand‘ in bepaalde delen van Duitsland even niet meer van kracht. Dat een overheids-kliklijn voor verdachte zaken best wel nare herinneringen oproept is immers in een ‘noodgeval’ (die van mogelijk machtsverlies voor links) onbelangrijk.  

Natuurlijk zijn er veel racistische idioten, naast veel extreem-linkse idioten – die overigens volgens de twitter-politici en media nooit ver genoeg kunnen gaan – en radicale, islamitische radicalen, die zoals bleek uit een ZDF-undercover operatie ook Erdogans boodschap in duizenden moskeeën verspreiden. ‘Alles egal‘.

Doen alsof een deel van Duitsland op het punt staat de macht te grijpen vanwege een nazi-netwerk is niet alleen totale onzin en contraproductief bovendien (AfD groeit alleen maar door de anti-campagnes), maar ook een gevaarlijke politieke leugen. Het wakkert de ‘legitieme’ agressie bij links aan, zoals we afgelopen dagen in Leipzig konden zien. Brandstichting, geweld tegen agenten, wie is er niet links mee geworden?

En omdat behalve dit echte probleem de fantomen zo moeilijk te vinden zijn, haalt men nu de mottenballen uit de aloude praktijken van de geheime politie: vanaf nu is er een meldpunt, waar elk vermoeden van een waargenomen “verdachte situatie” kan worden gemeld. What could possibly go wrong?!

In dit struikgewas van anonimiteit en vage criteria kun je er zeker van zijn dat de met ‘rechtse haat’ geobsedeerde linkse clubjes hun mobiele belbundels zullen verhogen en alles aan de grote klok zullen hangen. Het aanvullen van de klimaatpaniek met nazi-paniek in Duitsland betekent dat de beroeps-alarmisten officieel opnieuw deel uitmaken van het politieke spectrum, dat altijd heeft geprobeerd zijn eigen “reddingsideologie” op te leggen aan burgers met voor hun nuttige horrorscenario’s.

Val van de muur vieren? Nee joh, er is een nieuw construct waarmee vergeleken een muur van cement een zandtaartje is.