Niks val van de muur: Duitsland opent naar oud gebruik klik-lijn voor ‘rechts-extremisme’

6 november 2019

Er is een ongeschreven regel in Duitsland dat hekken en muren geen prikkeldraad, stroomdraad of ander herinneringen aan kampen, wachttorens, gevangenschap of massamoord mogen vertonen. Functionele sensitiviteit is een groot goed. Er is nog zo’n ongeschreven regel, maar die is vanwege de ‘nazi-noodtoestand‘ in bepaalde delen van Duitsland even niet meer van kracht. Dat een overheids-kliklijn voor verdachte zaken best wel nare herinneringen oproept is immers in een ‘noodgeval’ (die van mogelijk machtsverlies voor links) onbelangrijk.  

Natuurlijk zijn er veel racistische idioten, naast veel extreem-linkse idioten – die overigens volgens de twitter-politici en media nooit ver genoeg kunnen gaan – en radicale, islamitische radicalen, die zoals bleek uit een ZDF-undercover operatie ook Erdogans boodschap in duizenden moskeeën verspreiden. ‘Alles egal‘.

Doen alsof een deel van Duitsland op het punt staat de macht te grijpen vanwege een nazi-netwerk is niet alleen totale onzin en contraproductief bovendien (AfD groeit alleen maar door de anti-campagnes), maar ook een gevaarlijke politieke leugen. Het wakkert de ‘legitieme’ agressie bij links aan, zoals we afgelopen dagen in Leipzig konden zien. Brandstichting, geweld tegen agenten, wie is er niet links mee geworden?

En omdat behalve dit echte probleem de fantomen zo moeilijk te vinden zijn, haalt men nu de mottenballen uit de aloude praktijken van de geheime politie: vanaf nu is er een meldpunt, waar elk vermoeden van een waargenomen “verdachte situatie” kan worden gemeld. What could possibly go wrong?!

In dit struikgewas van anonimiteit en vage criteria kun je er zeker van zijn dat de met ‘rechtse haat’ geobsedeerde linkse clubjes hun mobiele belbundels zullen verhogen en alles aan de grote klok zullen hangen. Het aanvullen van de klimaatpaniek met nazi-paniek in Duitsland betekent dat de beroeps-alarmisten officieel opnieuw deel uitmaken van het politieke spectrum, dat altijd heeft geprobeerd zijn eigen “reddingsideologie” op te leggen aan burgers met voor hun nuttige horrorscenario’s.

Val van de muur vieren? Nee joh, er is een nieuw construct waarmee vergeleken een muur van cement een zandtaartje is.

2 Reacties

 1. Ravian

  Laten we wel wezen, de dertiger jaren bruinhemden waren National Sozialisten, en waar ze destijds mee op de vuist gingen waren de Communisten, oftewel de International Sozialisten.
  Zowel extreem links als extreem rechts is socialistisch, met kapitalisme (echt rechts) heeft het allemaal niets te maken.
  Politiek gerelateerd extremisme en geweld zijn puur aan het socialisme gerelateerde problemen.
  Al het politieke geweld van de afgelopen decennia komt dan ook vrijwel uitsluitend op het conto van linkse activisten zoals het beruchte “Antifa”.
  En daar is in het verleden nooit door de politiek tegen opgetreden, extreem links geweld had (net als islam geweld) gewoon vrij spel.
  En nu er dan ook weer eens sporadisch wat extreem rechts geweld te bespeuren valt nu is dan opeens de hele politiek in rep en roer, nu dreigt opeens “het rechtse gevaar”.
  Dat dit geweld totaal niet in verhouding staat tot het al jaren durende extreem linkse geweld maakt blijkbaar niet uit, en dan laat ik het feit dat een hoop van dit zogenaamde “extreem rechtse geweld” inmiddels Antifa “False Flag” operaties gebleken zijn nog maar even buiten beschouwing.
  Wat dit allemaal werkelijk is dat is een nogal doorzichtige poging van de regerende linkse kliek om de opositie onder de duim te houden, waarbij dan het bekende goede linkse doel zoals gewoonlijk weer alle middelen heiligt.

  Antwoord
 2. tommiehendriks

  In mijn boekenkast staat een werk met de titel “Andermaal schuldig”.
  De derde is al een flink end op streek.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.