De geest is uit de fles: kan Rutte zich nog vertonen met zijn WEF-tas?

30 januari 2022

Het konvooi van Canadese vrachtwagenchauffeurs die demonstreren tegen een vaccinatieplicht is uitgegroeid tot een internationaal gevierde beweging tegen coronabeperkingen”, schrijft NRC vandaag. Nog even en de media moeten de redenen voor de protesten nog meer oprekken.

Het is namelijk een protest voor de vrijheid. Geen “fringe minority” die hun eigen rechten terugclaimen. Want deze beweging loopt over in de grotere gemeenschap, precies zoals het verzet het altijd al wilde. ‘Wij zijn ook jullie’.

De media kunnen dit niet veel langer als een buitenstaander protest zien, tenzij ze er voor willen kiezen aan de kant van de tirannen te blijven staan. Gevaccineerden en ongevaccineerden, links of rechts, jong en oud. Er is geen redelijk onderscheidend principe meer of ideologische uitsluitingsgrond om niet mee te doen. Tenzij je erop vertrouwt dat je kritiekloos op de macht kunt blijven, en aan de ‘comfortabele kant’ kan blijven staan. Die investering betaalt zich nu uit in deceptie. Niemand wil leiders in een bunker verdedigen. Toch?

De Canadezen hebben de vrijheid al geclaimd. Ik zag beelden van honderden mensen in grote winkelcentra, zonder mondkappen. Er wordt niet meer gehandhaafd. De blijdschap gaat viraal.

Zoals begrijpelijk zijn veel mensen ook terughoudend in hun optimisme. Hoe gaan wereldleiders dit naar hun hand zetten, hoe gaan de media het alsnog framen? Als Justin Trudeau het veld moet ruimen, komt er dan niet een andere WEF/CCP puppet voor in de plaats? Maar luister vooral even naar deze eloquente strijder van het eerste uur, Amazing Polly uit Toronto, over het vrijheidskonvooi. Al haar verslagen van de afgelopen twee jaar over de staat van haar land zijn ook het bekijken waard. Maar mis niet haar laatste upload hier.

Als er in Nederland vrachtwagens gaan rijden, en de boeren mogen daarin denk ik niet ontbreken, zal ik ze met al mijn hart steunen en helpen als dat moet. En de grote vraag is, gaat Mark Rutte zijn WEF-tas nu maar thuislaten? Die tas symboliseert namelijk het ‘hidden in plain sight’ principe. Maar met die verborgenheid aan de oppervlakte wordt nu finaal afgerekend. De geest is uit de fles.