Angela Merkel grijpt meer macht met ‘lockdownwet’ die deelstaten buitenspel zet

13 april 2021

Dinsdag heeft de Duitse regering de ‘Infektionsschutzgesetzes’ (de Infectiewet) gewijzigd, althans het voorstel zal naar verwachting door de Bondsdag worden aangenomen.

Alleen de rechtse AfD en (op onderdelen) de liberale FDP waren de afgelopen dagen uitgesproken tegen het voorstel dat inhoudt dat de federale regering overal naar eigen inzicht kan ingrijpen met (zwaardere) lockdowns en individuele maatregelen. De deelstaten treden niet streng genoeg op, vindt Merkel. Het beleid moet “stringenter”. Zie hier haar 7 minuten durende verklaring over de nieuwe militaire orders wetswijziging.

Merkel aast al maanden op een dergelijke landelijke aanpak, zeker nu in Saarland proeven lopen met versoepelingen, waarbij terrassen overal opengingen. Dat is nu verleden tijd. De hardere lockdown die gelijktijdig met de wijziging van de wet is aangekondigd lag voor de hand: er werd in Duitsland al weken over gespeculeerd.

Merkel noemt het een ‘overbruggingslockdown’ en een ‘Notbremse‘, een noodrem, om de druk op de IC’s te verminderen. Onderdeel daarvan zijn sluiting van alle restaurants, hotels en winkels, avondklok vanaf 21.00 uur, privébijeenkomsten beperkt tot leden van een huishouden en één andere persoon en verplichte tweewekelijkse tests op scholen, waarbij sluiting van de school volgt als er meer dan 200 infecties per 100.000 inwoners over 7 dagen is.

De oppositiepartij AfD, de afgelopen jaren gedemoniseerd voor hun ‘anti-democratische’ en ‘extreem-rechtse’ agenda wist het aardig samen te vatten in de Bondsdag:

“De geplande aanscherping is niet alleen een vrijbrief voor vergaande algemene beperkingen van de grondrechten door de centrale autoriteit, maar beperkt ook de mogelijkheden van burgers om zich voor de rechtbank te verdedigen tegen ongepaste en buitensporige maatregelen. Merkel wil hun soevereiniteit over het gezondheidsbeleid van de 16 deelstaten intrekken en het laatste woord overlaten aan de federale regering.”

Er gaan ook vele andere kritische stemmen rond in de (alternatieve) media: ‘De nieuwe wet druist in tegen de Grondwet.’

Haar stijl kenmerkend laat Merkel graag nog even merken dat het eigenlijk al “te laat” is (uberfällig). Allemaal de schuld van de ongehoorzame deelstaten natuurlijk, niet van haar. Nu moet ze nota bene in het staartje van haar kanselierschap alsnog de alleenheerschappij van de coronacrisis op zich nemen. Zo komt ze althans over in de live-persconferentie van 13 april jl. “Kijk nou wat ik vanwege jullie moét doen!”

 

 

3 Reacties

 1. Tineke

  De symboliek straalt weer van Merkel af met haar bruine “hemd”, en dat is geen toeval.

  Hoe krijg je mensen wakker? Zet ze bij wijze van spreken een “knijper op de neus”!
  Bijna alle regeringsleiders wereldwijd zijn hier nu mee bezig (verschuilen zich natuurlijk achter organisaties zoals gezondheidsraden), en het helpt gelukkig maar nog steeds niet voldoende. Veel mensen zijn zodanig gebrainwasht dat ze bijna niet wakker te krijgen zijn.
  De regeringsleiders moeten dit, en niet zoals alle voorgaande jaren van de deep state maar nu van Trump en zijn wereldwijde bondgenoten. Trump is inmiddels de baas van de Federale reserve en vrijwel alle landen hebben schulden en komen bij hem aankloppen voor leningen en kan hij bepalen wat ze moeten doen want hij kent hun misdaden tegen de menselijkheid waarvan Merkel er één is.

  Daarnaast is het zo dat als je alle burgers en kinderen van straat haalt, uit de scholen en openbare evenementen de deep state niet in staat is om hun assets in te zetten om aanslagen op groepen mensen te plegen om wraak te nemen. Duitsland zit vol met assets sinds de ‘vluchtelingencrisis’ in 2015.

  Terwijl iedereen zich concentreert op de Covid crisis opereren achter de schermen de militairen en schakelen de deep state en hun marionetten uit. Het stikt in Europa van de militairen en er zijn dagelijks ik weet niet hoeveel militaire vliegtuigen in het Nederlandse luchtruim waarbij vast ook geland en weer opgestegen word. Wie zitten er al allemaal vast en wie heeft een dubbelganger gekregen? Waar is Michael Vos?
  Waarom is de paus geen paus meer volgens het adresboek van het Vaticaan in maart 2020. Hij is alleen nog bisschop van Rome en alle andere titels en functies zoals de staatsman van het Vaticaan heeft hij niet meer. https://www.katholisch.de/artikel/25090-ist-papst-franziskus-nicht-mehr-stellvertreter-christi

  Alles komt goed maar van belang is wel dat mensen wakker worden want dan komt alle waarheid die binnen nu en een kleine 4 jaar naar buiten komt iets minder hard aan. En die waarheid over de deep state en al hun marionetten is verschrikkelijk waarbij vele mensen wereldwijd geraakt worden.

  Ga door Sietske met mensen wakker maken en inderdaad “licht is de beste desinfectie”. Zet dus ook zeer kwaadaardige mensen in het licht zoals Trump deed met Fauci en anderen.

  Washington DC is sinds 1871 een staatje wat niks met de andere Amerikaanse staten van doen heeft. Het heeft een eigen constitutie en eigen vlag, het is een coöperatie en de eigenaren zijn de city of Londen en Vaticaanstad, dus de familie Rothschild en de paus. Deze drie steden hebben jarenlang de wereld gedomineerd en hebben daarnaast alle drie een obelisk op hun grondgebied. Washington DC was de militaire macht, de City of Londen de financiële macht en Vaticaanstad de religieuze.
  Deze mensen hangen allemaal satan aan en verdienen hun geld mede aan drugs, mensenhandel, kinderhandel, orgaanhandel en andere kwaadaardigheid. In Nederland zijn sinds de Covid beperkingen al vele drugstransporten opgespoord en vele labs opgerold.

  Antwoord
 2. Tineke

  Die wet blijft gelukkig niet maar moet de schapen wakker maken. Natuurlijk moeten de mensen hun kinderen niet laten testen, vaccins nemen en hun vrijheid laten beperken maar helaas moet je/men soms door het donker lopen voor je/men het licht ziet. Jij bent wakker…heel, heel mooi, ook voor je kinderen. Helaas slapen er nog velen en die zullen met een grote schok wakker worden bij de eerste grote arrestatie.

  De Duitsers zijn nog veel meer gebrainwasht dan de Nederlanders. Kennen daarnaast hun talen niet goed om onderzoek te doen, er zijn veel meer mensen zonder internet dan in NL, en durven zich alleen onderling te uiten binnen hun vier wanden en achter de rolluiken. Daarnaast speelt de RK kerk een veel grotere rol in Duitsland dan in NL maar ook al die adellijke families van voormalige koninkrijkjes in Duitsland.

  Er zijn wereldwijd militaire operaties:
  80% dark ops necessary.
  20% public for justice.

  Hans van Baalen?

  Komende zondag 2 en maandag 3 mei is het Orthodox Pasen…ben benieuwd.

  Antwoord
 3. Tineke

  Rechtszaak in Canada tegen o.a. de paus, koningin Elizabeth, Bill en Melinda Gates, Trudeau en WHO over de beperkingen i.v.m. Covid-19 e.d en de achterliggende NWO agenda. De N staat voor Nazi en niet voor new.
  Het vervolg van deze rechtszaak ken ik (nog) niet maar helaas ken ik ook niet de termijnen in de Canadese rechtspraak. Heel veel bewijzen worden aangevoerd. Bill Gates word o.a. beschuldigd van genocide!

  https://drive.google.com/file/d/1SNzVTBefeSRrxC-3s3aVEDFbtnskyH8i/view?fbclid=IwAR2D9ei4aUe2icYgsnqyBxYozNxNnAR60p1o2DzXBAZ3ZxitanM0Spdu2WI

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Met nieuwe testwet kun je er vergif op innemen dat coronawet blijft - […] kan. In Duitsland is dit al in een verder stadium via een gewijzigde, vergelijkbare wet (‘Infektionsschutzgesetzes‘) waarbij het aantal…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.