Intimidatiepraktijken in Europees Parlement tijdens ‘Facebook Hearing’ – De vernietiging van de democratie gaat Guy Verhofstadt niet snel genoeg

23 mei 2018

De Europese Unie als redder in nood in strijd tegen ongebreidelde ‘hatespeech‘ en ‘fakenews‘. Dat was de strekking van de ‘Facebook Hearing‘ dinsdag in het Europees Parlement. Mark Zuckerberg werd er ondervraagd over Facebooks impact op de samenleving, privacy en verkiezingen.

Ook kreeg hij vragen over zijn bereidheid (“compliance”) om strengere controles op nepnieuws te ontwikkelen. Zo niet, “hoe wilt u eigenlijk herinnerd worden, meneer Zuckerberg? Als Steve Jobs, als Bill Gates?”, aldus Guy Verhofstadt, die zich rijkelijk bediende van emotionele chantage, framing en intimidatie met als doel het formuleren van een nieuwe, noodzakelijke oplossing. Anderen assisteerden. Het argument van de EU: Facebook is een monopoly. Als jullie het niet doen, moéten wij het wel doen.

Misschien was het de ambiance in de ruimte, het ‘onder elkaar zijn’, dat ze zich zo onbespied wanen, maar elke buitenstaander ziet hoe pathologisch de familiaire, totalitaire structuur in de EU momenteel is.

Guy Verhofstadt weet precies hoe eng het is, die ‘Brave New World’, omdat hij zelf aan het roer ervan wil zitten. En de vernietiging van de democratie gaat Verhofstadt niet snel genoeg.

De projectie is evident. De EU- familie wil, als zoonlief niet gehoorzaamd en respect toont, de verantwoordelijkheid op zich nemen.

Het is simpel, als de EU je een ‘digitaal monster’ noemt dat ‘democratieën vernietigt’, dan doe je blijkbaar nog iets goed. Zuckerberg is sinds gisteren een beetje in mijn achting gestegen. Verder #Nexit en #Dexit, graag. Opheffen die club, weg met deze man.