We zijn met meer dan genoeg om het tij nog te keren

21 september 2021

“We moeten het tij keren, we hebben geen keus. Maar om dat te doen moeten we uit de underdog rol. En ik heb goed nieuws, want de minderheid als feit is een fictie.”

 

‘We zijn met meer’ is natuurlijk handig als je in een donker steegje in Caracas, Venezuela (de gevaarlijkste stad ter wereld) tegen een bewapende bende oploopt. Het is handig om met meer te zijn als je een psychiatrische patiënt in bedwang moet houden of als je de Nazi’s wil verdrijven. Maar anders dan dat is ‘we zijn met meer’ (kortgezegd: “wij”) vooral een toverspreuk geworden, een moderne zekerheid boven alle andere schijnzekerheden. Een instrument van de macht om consensus te faken. Want wie in de meerderheid is heeft gelijk en is tegenover (ingebeelde) vijanden moreel superieur. Einde van de discussie. “Neem maar de prik”.

Mark Rutte zei het in 2016 na de aanslag op het vliegveld in Brussel: “wij zijn met meer”. Iedereen moest zich maar aangesproken voelen door dat ‘wij’ van de staat en nu helemaal met Corona is de ‘wij’ niet van de lucht. ‘Wij’ doen het samen, ‘wij’ moeten hier doorheen. Wat doen ‘wij’ met de kinderen, de ongevaccineerden, de onreinen? Het is alleen de ‘ik’ die niet mee wil, maar wij wel! En wij zijn met meer…

Maar hoe homogeen en eensgezind is een samenleving nou helemaal? En hoe lang blijft dat zo – uit zichzelf?

De geschiedenis leert dat ‘we’ slechts ‘met meer’ zijn totdat we niet meer met meer zijn. Met meer zijn heeft ons bijvoorbeeld niet geholpen tegen de Woke terreur op universiteiten, die dringt nu tot in de haarvaten van onze instituten door. De macht van de minderheid kun je in omwentelingen als een wetmatigheid zien, zegt ook een wetenschappelijke studie: “Minority Rules: Scientists Discover Tipping Point for the Spread of Ideas”. 

Wetenschappers aan het ‘Rensselaer Polytechnic Institute’ hebben ontdekt dat als slechts tien procent van de bevolking een onwrikbaar geloof of een overtuiging koestert, zeg maar een flinke steen in de vijver gooit, dat dit altijd zal worden overgenomen door de meerderheid van de populatie. Niet acht of negen procent, maar tien procent. Dat is het omslagpunt.

Jammer van die Woke ellende, maar wat een opluchting. Nooit gedacht dat ik zo blij zou zijn om te horen dat we niet eeuwig hoeven vastzitten in die gekmakende, onzichtbare en anonieme ‘wij’. Dat we niet oneindig ’met meer’ hoeven zijn in deze slaafse volgzaamheid aan het Covid-narratief. Niet medeplichtig hoeven zijn aan de gevolgen daarvan, waaronder apartheid en vervolging. Dat die lugubere lichamelijke onderwerping aan de staat niet voor de massa hoeft te zijn. Dat die massa zich kan keren tegen die ‘wij’. Tegen zichzelf als het ware, in een transitie naar een gezamenlijk, verantwoordelijk Ik. 

We moeten spreken tot meer, meer, meer mensen die om de hoek staan en die dolgraag de meerderheid in wording volgen. De Doutzens, De Eric Claptons, Hans Teeuwens, Nena’s, Nicki Minajs, Van Morrisons. Ze staan niet op zichzelf. Zij zorgen ervoor dat er meer over de dam gaan. Hun invloed is onmogelijk te onderschatten. Reden ook waarom er zoveel paniek is bij de minste weerstand voor de QR-samenleving vanuit die kringen. Er is maar tien procent nodig. De meeste BN’ers weten dat ze ‘ook moeten’ als het zover is.

Die eerste ‘paar’ mensen zijn essentieel als we het tij willen keren omdat je sentimenten niet kan laten omslaan met discussie over de feiten. Velen die de afgelopen tijd een poging deden raakten de wanhoop nabij. Zij snapten niet dat de meerderheid die anderhalf jaar lang bevattelijk was voor het “wij”-argument geen rationele gronden nodig had om mee te doen. Ze waren tegen het Covid virus zoals ze tegen de terroristen waren. Ze waren tegen de “anti-vaxxers” zoals ze tegen de “populisten” waren. Dat is wat “meer zijn” de laatste jaren behelst. Meer niet. Een hersendode staat van gelijkhebberigheid. Met de overtuiging dat “wij” hier uit komen als “wij” maar gehoorzamen. 

De enige common ground die je kunt vinden met de meelopers is dat je ze precies dat geeft: een andere route om in mee te lopen.

Met mensen die niet voldoen aan het door de mainstream gecreëerde en overhandigde vijandbeeld. Dan wordt de hypnose doorbroken, dan verliest het fragiele narratief houvast. Want het bestond alleen bij de gratie van “allemaal meedoen”.

De onderzoekers van zojuist zeggen: ‘over het algemeen vinden mensen het niet leuk om een onpopulaire mening te hebben, dus zoeken ze naar consensus.’ Als consensus het doel is, en een onpopulaire mening als gevaarlijk wordt gezien: creëer rond dat laatste zichtbare overeenstemming. Mensen reizen zo als het ware van de ene consensus naar de andere, zeker als ze incalculeren dat die reis ze een ‘gevecht’ bespaart. Laat ze lafjes overlopen, laat ze fantaseren over wat wij doen en denken terwijl ze zelf geen redenen meer zien om bij de verliezers rond te hangen. De gevangenisbewaarders, de gifspuiters, de humorlozen, de slavendrijvers, de klikspanen, de haatzaaiers, de jaknikkers en de wegwuifers. Not cool, not okay.

Een groep van tien procent heeft de potentie dat te kunnen. Als we uitstralen te zullen winnen. En dat laatste is een keuze.

Wees niet de schuldige verliezer van morgen. De meerderheid van nu trekt aan het kortste eind – niet omdat ze niet meer met ‘meer zijn’ (anders hadden we niet nog steeds in deze puinhoop gezeten) maar omdat ze moeten opboksen tegen het vuurtje van tien procent onbuigzaamheid. Verzet. Dat is momenteel hun gevecht, niet meer ‘de pandemie’. Ze zullen geweld moeten gaan gebruiken of dat goedpraten om met “meer” te blijven. Dat is voor velen niet aantrekkelijk, en het is uitputtend. Dus wees met tien, laat je zien.

 

21 Reacties

 1. DonQuijotte

  10%? Ik hoop het. Goed stuk weer, dank je wel.

  Antwoord
  • Henk van Dorp

   Het meer zijn, neemt alleen toe als de schapen, de volgers het echt zelf gaan voelen. Voelen wat het betekent om aan de leiband van de Overheid te lopen. Te voelen, hoe het is als je plotseling beseft dat je eigenlijk niet meer vrij bent op te beslissen waar je naar toe gaat en je eigen waarde en authenticiteit op het offerblok van de Overheid ligt. Pas dan, stopt het. Jammer dat wij verworden zijn tot zo een samenleving. De rowing sixties wat een heerlijke tijd. Daar moeten we naar terug. Organiseer een revival van Woodstock, in het Vonderpark. Ik kom.

   Antwoord
   • DonQuijotte

    Hallo Henk, dat ze het gaan voelen lijkt me duidelijk als bijna iedereen ziek zal worden van de prikken. De ZombieCalypse komt dan dichtbij. Fasten your seatbelt, take the ride and enjoy. Vergeet die vaccinatie gewoon.

    Antwoord
   • Hans Speelman

    Sietske, ik hoop dat je gelijk heb, maar een stemmetje in mij zegt dit gaat verkeerd aflopen
    Er zijn teveel griezels aan de macht, en een griezel zal nooit leuk klein konijntje worden.
    Voor onze kinderen is dit verschrikkelijk, ook als dit voorbij gaat, ze zullen dit als trauma
    mee moeten dragen.
    Kleine tip, ga eten inslaan en geen rommel eten. Winter is coming.

    Antwoord
   • Sandra de Gruijter

    Wat een super mooi geschreven artikel en oh zo waar !
    Wij blijven strijden en houden onze rug recht . Het moet omvallen.
    Liefs van Sandra en Rick uit Valkenburg aan de geul.
    Zit nu in de nachtdienst in het ziekenhuis met drie ” corona ” patiënten en we pikken nog de uitsluiting onvoorstelbaar

    Antwoord
  • Liz

   Hoe komt het in je op om te schrijven, dat het wel handig is om met meer te zijn om bijvoorbeeld een psychiatrisch patiënt in bedwang te houden? Verder ben ik nog niet gekomen. Ik ben zelf bekend met de psychiatrie en niemand heeft mij ooit in bedwang hoeven houden. Ook mijn mede-patiënten zijn nooit schuimbekkend door meerdere verpleegkundigen in toom gehouden. Waarom heb je dit stigmatiserende beeld van de psychiatrische patiënt gekozen? Ik vind het echt walgelijk en ongehoord dat er anno 2021 nog zo over mensen met een psychische ziekte wordt gedacht. Dank je wel dat je zo weer een hele groep weer even in her zonnetje zet.

   Antwoord
  • Tjipke

   Sietske,

   Helemaal eens dat we met meer zijn, en dat we met het delen van informatie en het eventueel bereiken van kritische massa deze waanzin de rug toe kunnen keren.
   We kunnen zelfstandig kiezen om geen TV meer te kijken, de krant op te zeggen, We kunnen social media accounts opzeggen, main stream propaganda te negeren, natuurlijk moeten en kunnen we dat doen.

   Je kunt de hele dag alternatief nieuws gaan lezen totdat je een ons weegt, net zolang tot je precies weet wat Mister Global van plan is… maar dan ?

   Wat dan ? Hoe gaat deze kritische massa dan de machthebbers afzetten en wie gaat in de opvolgende chaos dan dat macht vacuüm opvullen ?
   Daar lees je niets over in de Alternatieve media, het is verslag doen van onze ondergang en demonstreren, maar denk je echt dat dat genoeg is ?

   Die chaos met ongeorganiseerde burgers zonder duidelijke leiders met een plan voor “the day after” zal mensen in hun onmacht meer wanhopig maken.
   Denk je niet dat Mister Global daar juist graag op aanstuurt op chaos en vleugellamme wanhopige mensen ? Op dat moment zullen ze willen toeslaan, dat plan ligt er al. Op dat moment als de vluchtelingen onze dorpen en steden hebben gevonden, mensen massaal ziek zullen worden omdat hun immuun systeem kapot is gespoten, dan.. dan zal de grote verlosser opstaan en alles oplossen, de grote nieuwe leider die met gespleten tong alle de verlossing zal brengen… dat is hun plan.
   Gratis geld voor iedereen, nooit meer werken, een nieuw geld systeem… het zal fantastisch zijn.. the great reset..

   Als wij behalve lezen en demonstreren ons niet organiseren en er geen goedaardige leiders opstaan met duidelijke doelen en overtuigingen dan zullen we in onze eigen chaos ondergaan. Hoe gaan we na de chaos hergroeperen en reorganiseren zodat dat nieuwe systeem ontstaat die we allemaal willen. Dat systeem gebaseerd op vrijheid, liefde, waarheid, en de eerlijke verdeling van schaarse middelen, wereldvrede in echte harmonie met elkaar en de natuur. Zij zullen de zelfde woorden gebruiken maar het tegendeel willen bewerkstelligen.

   Revoluties brengen ruimte… maar wie vult de ruimte…

   Blijf sterk vrienden. Dit is het ultieme eindexamen voor je ziel , een massale zielsreiniging is gaande, Dat is waar dit om gaat. Ik weet zeker dat we hier uiteindelijk allemaal beter uit gaan komen. kijk de oneindigheid zonder te knipperen in de ogen, wees niet bang, en sta in je kracht, keer terug naar je diepste oorsprong en blijf kalm. Wie niet die kracht heeft om alles wat “hun” systemen in de benen houdt de rug toe te keren zal het niet redden, nee die zal het niet redden.. maak die harde keuzes, die nodig zijn, om de mensheid te redden van dit oprukkende kwaad..

   Antwoord
 2. Corina.

  Sietske, ik geloof dat je gelijk hebt. De rug recht houden doet mensen denken .Niet iedereen is anti de niet-gevaccineerden, maar soms eigenlijk nieuwsgierig wat wij denken. Het zou best kunnen dat er al een barst , een opening naar de waarheid is in de maatschappij.
  Voorbeelden van de influencers die je noemde zullen impact hebben, maar vlak ook jouw scherpe pen niet uit! Hulde.

  Antwoord
 3. Dana van der Zee-Horonyova

  Mooie opsteker Sietske!Toen ik op 5 september mee liep in Amsterdam wist ik het:niemand zal me meer koeioneren na mijn eerste 20 jaar in oost-Europa.Die massa gelijk gestemden prachtige vooral jonge mensen ( ik ben over de 70tig) gaf me zoveel moed en overtuiging dat het goed komt met die vrijheid!

  Antwoord
 4. Ben

  Wij de prikvrije vrijdenkers, aanschouwen nu een absurde transformatie die nog nooit op zo’n globale schaal heeft plaats gevonden. Het is een ontwikkeling die fascinerend is als je bedenkt wat ze er allemaal voor hebben moeten plannen, ware het niet dat het desastreuse gevolgen heeft voor bijna de gehele wereldbevolking. Wij de, vrijdenkers en ongeprikten, zullen stand moeten houden in deze orkaan van waanzin anders is de mensheid haar menszijn verloren voor een onbepaalde tijd. Blijf sterk en blijf vooral jezelf om steun te zijn voor je medestanders. Voor vrijheid, gelijkheid en gerechtigheid!

  Antwoord
 5. Ron

  Hoi Sietske, voelt als een waarheid als een koe! En het kan écht, die 10%……..die halen we met gemak als we in de comfortzone gaan zitten van al die volgers/niet-weters/onverschilligen en wat al niet meer. En dan niet proberen te overtuigen van ons gelijk maar belangrijke vragen stellen zoals: “Wat vind jij belangrijk & waar geniet jij van? Vervolgens hier actie op ondernemen en dan op een mooie uitnodigende manier die bewustzijnsomslag maken en dat doen we dan wél SAMEN 😘

  Antwoord
 6. Bas Vos

  Lieve sietske,

  Deels klopt het natuurlijk prima wat je zegt. Het klopt zelfs dat je dan de meerderheid kunt krijgen en winnen.

  Trump was daar t bijna ultieme voorbeeld van. We weten ook hoe de macht zich gedragen heeft sinds zijn verkiezing. Wat er gebeurd is.

  In Nederland ligt de macht al sinds 1945 bij diezelfde mensen.

  Hoe graag we t ook willen ontkennen, Nederland is tot n semi dictatuur geworden waarin stemmen, ook mede dankzij het systeem, volledig nutteloos is geworden.

  Links Nederland, en ja dat is incl. Cda en vvd, wat gewoon liberale partijen zijn, gaat de macht echt niet uit handen geven. Sluit iedereen gewoon uit. Punt.

  We zien voor onze ogen wat er zich afspeelt, wat er gebeurt, en weer staan we ernaar te kijken zoals 97% van de Duitsers deed toen de nazi’s aan de macht kwamen, en deed wat ze deden.

  Het is te simpel om dit als oplossing te zien.

  Wat helpt is massa, massaal naar den haag.
  Vandaag was n moment bij uitstek. 30 duizenden mensen die oprukken naar de plek waar de elite, die dit allemaal regelt, vandaag was verzameld.

  Ik heb dit al eerder gezegd. Maar dan had rutte ons vandaag nog aan tafel uitgenodigd.

  Probleem is, dat we wel n meerderheid zijn, maar iedereen predikt voor eigen parochie. En we steeds reageren, maar nergens iniatief nemen.

  Ik ga n voorbeeld geven. Gelukkig heeft bijna iedere stad of dorp een moederhart afdeling. Maar ook n wakker afdeling, een stop corona afdeling, een nee tegen hugo afdeling.

  Nu in mijn woonplaats heeft de groep waar ik bijzit een heel plan opgezet voor moestuinen.

  Maar er is nog wel n stuk grond nodig, dus de boeren af.

  Waar is Agricole? Bij n moestuin komt nogal wat kijken. Waar is de overige ondersteuning.

  Met n dergelijke actie kun je voedsel krijgen als t zover us dat je zonder qr code de winkel niet meer inzag.

  Dit nu regelen, verbind, en maakt op voorhand een dergelijke qr code nutteloos.

  Met elkaar hebben we zoveel macht. Maar we huppelen er maar met onze vinger achteraan roepend van Hey Hey dat mag niet.

  Zo blijf je achter de feiten aanlopen, tot je nog maar 1 keuze en 1 recht over hebt.

  Das de keuze leef ik op mijn knieën, of maak ik gebruik van mijn ultieme recht. Het recht op zelfverdediging.

  Laat het met elkaar niet zover komen. Denk na, en kom allemaal naar demo’s net als ik, of net als sietske, die ook “gewoon” op demo’s aanwezig is.

  Heel veel mensen zien wat er gebeurd. Weten wat eraankomt , en toch blijven we weigeren het iniatief te nemen.

  Als je nu niets doet, leef je over n half jaar , in t komende voorjaar, in een dictatuur.

  Er is geen PvdA,cda,vvd,d66,cu,GroenLinks,sp of sgp.

  Het is de elite tegen het volk. Het is globalisering tegen het volk. Het is goed versus kwaad.

  Het is nu zover geëscaleerd dat hé MOET kiezen. Of voor de dictatuur, of voor de vrijheid. Maar beslist nu, voordat radicaliseren en geweld de enige uitweg worden.

  United we stand, devided we fall

  Nunc aut nunquam, Ego servabo!

  Antwoord
 7. Leferink, Gait H.M.

  Naar demo’s kom ik niet. Heb in Drugsdorp (heette vroeger Amsterdam) er in mijn studententijd teveel gezien waarvan de deelnemenden alleen maar meededen OM te Demonstreren.
  Goodgoan: Huuskesgait

  Antwoord
 8. Roy Huijnen

  Nice alweer Sietske👍 ❤

  Antwoord
 9. Flipper

  Ik vind het best belangrijk dat er geschreven wordt. Dat er over geschreven wordt. Meningen, visies neerzetten.
  Maar voor of tegen, wat dit aspect betreft ? Dat helpt ons niet echt verder.
  Een van de dingen die ons echt verder helpt is anders stemmen. Massaal.
  Nu hoor ik bepaalde mensen al zeggen dat dat geen zin heeft. Onder meer door fraude.
  En ja. Fraude is er geweest- en zal er ook blijven. Maar als er maar massaal genoeg PVV- of FvD. gestemd wordt ?
  Dan kan men dat met wat fraude ook niet meer verhullen.
  Maar de massa, die weigert dat, gehersenspoeld als ze zijn.

  Door mijn werk spreek ik veel mensen. En ik schrik daar van. Van hun visies, hun meningen.
  Allemaal gezagsgetrouwe linkse, woke, gutmenschschapen. Een angstwekkende meerderheid, tenminste.
  En juist dat. Dat maakt mij somber.
  De massa laat het gewoon (uit gemakzucht, desinteresse en meer ?) gebeuren.
  Men kiest voor rust en geen gedoe en niet moeilijk doen.
  Maar dat zullen ze juist meemaken als ze zo apatisch blijven.
  Maar goed: interesseert ze dus niet. Tenminste: de overgrote meerderheid.

  Antwoord
 10. top of flop

  Je zag vrijwel alle aanwezigen, tijdens de toespraak van koning Willem, met de rug tegen de muur zitten, ik zeg staan, en dat is een vreemde gewaarwording. Het ziet er niet vreedzaam uit in deze vredesweek.

  Antwoord
 11. Wanda Sluyter

  Volgens https://www.laenderdaten.de/gesundheit/corona-impfungen.aspx is in NL 63% van de bevolking dubbel ingespoten. Simpele rekensom leert dat er tussen de 4 en 5 miljoen volwassenen zijn die dus bedankt hebben voor dit beleid. Heel, heel veel meer dan de 1,8 miljoen waar de aartsleugenaars mee komen. We moeten vooral slimmer worden in het bundelen van onze krachten en het aanbieden van het andere pad. Dat laatste betekent ook expliciet aangeven dat je open armen hebt als ze willen overstappen. Kom er maar bij, dit leven is veel prettiger. Dwang en leugens, of vrijheid en liefde; ik zou het wel weten 😉

  Antwoord
 12. Henri Moll

  Die 10% klopt..zij het voor nieuwe kennis en inzichten.
  Los daarvan is er m.i. zeker dat deel vd bevolking die rustig maar zeker het eigen plan trekt. De mensen die zichzelf niet als kuddedieren beschouwen en zich onafhankelijk van wat dan ook ontwikkeld hebben. De echte individuen en onafhankelijke denkers .
  Of dat 10% is weet ik niet. Ik weet wel dat het gelukkige mensen zijn .

  Antwoord
 13. Elisabeth

  Ik kijk naar Rutte en de Jonge en constateer dat het marionetten zijn. Rutte altijd in een soort van opgewektheid, een rol die hij feilloos speelt en de clown De Jonge, (die schoenen passen hem goed).
  Het zijn twee mannen die ik niet serieus kan nemen. Ik kijk naar ze met een soort van medelijden.
  Ik zag laatst een spandoek voor een woning waarop stond: de hele wereld is gek. Klopt als een bus.
  Hoe kan het dat mensen zich zo laten foppen door deze twee mannetjes. Om mij heen zie ik dat mensen allerlei klachten krijgen na vaccinatie. Mijn zoon zei laatst; mensen hebben allemaal verschillende klachten, vaak op hun zwakke punt qua gezondheid, dus niemand zoekt het achter de vaccinaties. Ontstekingen die niet overgaan, bloed propjes enz. Wereldwijd waarschuwen artsen voor de gevolgen van dit vaccin, artsen die voor Corona hoog aanzien hadden, waar naar werd geluisterd maar nu worden verguisd. Ik hoop dat het verhaal van de 10% gaat kloppen want anders wordt het een zwaar gevecht.

  Antwoord
 14. Henk

  Hallo Sietske,

  Heel goed verwoord en positief voor ons aller moraal. Wij en onze kinderen laten ons niet vaccineren en zijn bereid hier alles voor op te offeren. Onze 3 dochters zijn allemaal volwassen maar we zijn trots op ze omdat ze zelf kritisch kunnen en willen nadenken, onderzoekend zijn en ook niet als deugmensen en volgzamen met de massa willen meehobbelen. Als je eenmaal in deze dimensie verkeert doorzie je alles wat er gaande is: de plannen van het WEF en hun great reset, onze politici waarvan velen WEF opgeleid zijn door en geindoctrineerd, de plannen van het digitale complex (van WEF tot WHO, Black Rock, Facebook, Gates en vele anderen) om de wereldbevolking volledig te controleren en reduceren, de vreselijke sustainable goals van het WEF…..We doorzien het allemaal en weten wat de strategie is. Als eerste MOET de Corona pas van tafel, deze digitale gevangenisketen is het begin van ons einde, zeker als we straks enkel nog maar met een Corona of QR pas/code mogen “deelnemen” aan de samenleving. En weet je wat ons zo veel vertrouwen geeft? Het gegeven dat zo velen om ons heen steeds beter gaan inzien dat dit alles niets maar dan ook totaal niets meer te maken heeft met een “gezondsheidscrisis”. Velen in onze kennissen- en vriendenkring worden aanmerkelijk kritischer en komen steeds meer hun loopgraven uit en gaan vragen stellen m.,b.t. het narratief. Ik ben 68 jaar, mijn echgtgenote 64 en de kinderen rond de 30 maar wij blijven knokken tot het niet meer kan, knokken tegen onze corrupte en duivelse overheid, knokken tegen alles wat in het werk gesteld wordt ons leven te verwoesten…..”you will own nothing and still be happy”
  Over ons lijk

  Antwoord
 15. Renata

  Dit stuk overtreft al je andere steengoede stukken. Mijn dank is zeer groot om van jou goede inzichten te kunnen leren.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.