Wat is toch die obsessie met Poetin’s blote bast?

27 juni 2022

Ik weet niet of het al toegestaan is om te zeggen (omdat het er natuurlijk alleen om gaat het juiste vlaggetje te zwaaien en verder niets te vinden of te weten), maar de oorlog in Oekraïne is een multidimensionale ramp, die in de nabije toekomst waarschijnlijk nog veel erger zal worden. Beluister vooral even de lezing van professor John J. Mearsheimer hierover.
Mearsheimer: “Wanneer een oorlog succesvol is, wordt er weinig aandacht besteed aan de oorzaken, maar wanneer de uitkomst rampzalig is, wordt inzicht in hoe het is gebeurd van het grootste belang. Mensen willen weten: hoe zijn we in deze verschrikkelijke situatie terecht gekomen?”
Dat klopt.
En onze leiders gaan het ons niet eerlijk vertellen, want die zitten nu bij de G7 heel gek te doen over hun kleren uittrekken bij een persmoment, ‘net als Poetin’. Genant allemaal, en ernstig, want feit is dat Johnson, Trudeau en zeker Biden helemaal niéts to ‘show off’ hebben, fysiek danwel politiek. Niets. En het is ook niet grappig, want niet grof of beledigend. Het is net de lagere school, maar dan met heel veel doden en armoede.
Johnson: “Jackets on? Jackets off?
Can we take our clothes off?”
Trudeau: “Let’s wait for the picture”
Johnson: “We all have to show we’re tougher than Putin”
Trudeau: “We’re going to get the bare-chested horseback riding display”.
Von der Leyen: “Oh yes! Horseback riding is the best”.
Johnson: “We’ve got to show them our pecs”.
Terug naar de ernstige zaken die we dan maar op blogjes, bij de slager en in verzetskrantjes bespreken. Want dit gaat natuurlijk helemaal niet goed aflopen voor het ‘vrije Westen’.
Marsheimer: “Ten eerste zijn de Verenigde Staten (en diens bondgenoten) voornamelijk verantwoordelijk voor het veroorzaken van de crisis in Oekraïne. Dat betekent niet dat Poetin de oorlog niet is begonnen. Hij is verantwoordelijk voor de Russische oorlogsvoering. Mijn centrale bewering is dat de Verenigde Staten beleid hebben gevoerd ten aanzien van Oekraïne dat Poetin en andere Russische leiders zien als een existentiële bedreiging, een punt dat ze jarenlang herhaaldelijk hebben gemaakt. Ik heb het specifiek over Amerika’s obsessie om Oekraïne bij de NAVO te betrekken en er een westers bolwerk aan de Russische grens van te maken. De regering-Biden was niet bereid om die dreiging door middel van diplomatie weg te nemen en adviseerde de Verenigde Staten in 2021 inderdaad om Oekraïne bij de NAVO te betrekken. Poetin reageerde door op 24 februari van dit jaar Oekraïne binnen te vallen.”
Ondertussen raakt het Westen aan de bedelstaf en zijn China, India, Zuid-Afrika, Brazilië en Rusland in zoom-conferenties aan het high-fiven.

3 Reacties

 1. jroam

  Ik vind het zo oneerlijk!
  Sinds jaar en dag wordt er bezuinigd op de zorg!
  Op de dagbesteding is er bezuinigd!
  Op het speciaal vervoer is er bezuinigd!

  De Nederlanders op de bovenstaande foto’s, die worden afzonderlijk van mekaar naar hun dagverblijf gebracht.
  En worden weer afzonderlijk van mekaar van hun dagverblijf gehaald.
  Zover ik weet hun dagverblijf, het enigste dagverblijf wat omringt is door een gracht!
  Waar in het uiterste geval, de brug opgehaald kan worden.

  Iets wat al lang gedaan had moeten worden!

  Zal ik nog wel reageren en zal ik dat nog wel doen onder mijn naam?

  De vraag wat de nieuwe bestemmingsplannen zijn voor de Groningse gasvelden…
  Misschien gaan tegen die tijd de eerste treinwagons rijden die toegankelijk zijn voor gebruikers van een rolstoel / scootmobiel.

  Misschien wordt Nederland dan bestuurd, die deze landverraders het grootste probleem vinden!

  Antwoord
 2. Bosgeus

  Johnson is inmiddels de laan uit. Dit was inderdaad een schandelijke vertoning.

  Natuurlijk ben ik het weer niet met je eens, of in dit geval, met Marsheimer. Joe Biden, President Brandon (Let’s go Brandon!), Pedo-Peter (afgelopen week werd bekend, dat Hunter Biden zijn vaders telefoonnummer op zijn I-phone pedo-peter was), is weliswaar officieel de president van de VS, maar hij kwam aan de macht door fraude, dus vertegenwoordigd de VS niet. Althans, niet de mensen die daar wonen. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen, dat de poppetjes aan de top van westerse landen hun land niet vertegenwoordigen. Het zijn piraten die op de belastingpot zitten, gesteund door een dichtgetimmerd systeem van propaganda via media en onderwijs. Deze piraten vervolgens, gebruiken via hun poppetjes, de gestolen macht over volkeren, om snode plannen uit te voeren.

  24 Februari, startte Rusland een “Speciale Militaire Operatie”.
  In principe, wordt de strijd daar grotendeels geleverd door de DPR, Donetsk Peoples Republic, een staat die het Westen weigert te erkennen. Welks bestaan de pers geheim houdt, een strijd met vrijwilligers en geallieerden. Rusland levert daar steun aan. De mensen in Donetsk verdedigen zichzelf tegen aanvallen door het Oekraïense leger, die al sinds 2014 bezig zijn. In Moskou, is de straat waar de VS Ambassade staat nu Donetsk Peoples Republic Plein genoemd, zodat de brieven van die ambassade Donetsk Peoples Republic als adres op de brieven hebben staan.

  Nu zijn de Russen ook niet zo in de nopjes met Poetin, het duurde 8 jaar voordat de Russen eindelijk de mensen daar in Donbass konden beschermen. Ook in Syrië, duurde het enorm lang, voordat de Russische regering eindelijk ingreep. Hoewel dat de plicht was van Rusland, want Rusland had en heeft een bondgenootschap met Syrië. Dus dat hele verhaal van de pers “Poetin dit” Poetin dat”, is nog onzinniger als het in eerste opzicht klinkt. Poetin moet telkens door de Russen tot zijn plicht aangezet worden, niet andersom.

  Wie er precies aan de macht is in Rusland, is moeilijk te zeggen, want als men de foto’s van de vele dubbelgangers van Poetin bekijkt, kan men zich af vragen, of de man eigenlijk wel bestaat. Ik las zelfs ooit eens een verhaal, waar men zijn vrouw liet beweren, dat Poetin al in de jaren 1990 ergens is overleden. Zou kunnen, ik weet het niet. De foto’s van Poetin van 200-2010 en van 2010-2022 zijn in ieder geval een ander persoon.

  Mocht je de Lets go Brandon! meme niet kennen, die is van vorig jaar oktober.
  https://youtu.be/u9UjgITXUJ4?t=58

  Antwoord
 3. Dienand Christe

  Als antwoord op jouw vraag kan ik zeggen, al oudere (heterofiele) man, dat heeft te maken met simpelweg: jaloezie.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.