VIDEO: Klimaatpaus Frans Timmermans is in het Duits NOG fanatieker

17 januari 2020

Frans Timmermans is een talenwondertje hè! In het Duits klinkt hij op de publieke staatszender nog net even wat fanatieker dan in het Nederlandse ‘echie’.

Deze compilatie met mijn commentaar op de Europese klimaatpaus en de ‘European Green Deal’ wordt u aangeboden door mijn donateurs, die dit steeds maar weer mogelijk maken!

18 Reacties

 1. Rob Esveldt

  Ik denk dat lui als Frans Timmerpaus de jongeren nog veel banger gaat maken en dat gebeurd niet alleen via de media maar vooral ook via het onderwijssysteem. Deze jongeren worden dan zo bang gemaakt dat mensen met een realistische gedachtegang zullen moeten vrezen voor hun leven. Want de EU is op weg een zeer bange horde te maken die alles ook hun vrijheid ervoor wil opgeven. Je ziet dan ook niet voor niets dat de leiding op universiteiten linkse studenten vraagt om andere studenten en docenten te verraden omtrent hun wereldbeeld, zodat ze van de universiteit geweerd kunnen worden. En ze krijgen daar nog geld voor ook. Links gaat nog zeer gevaarlijk worden.

  Antwoord
 2. Partout

  Wat een verschrikkelijk dom kippegelul!
  NIETS inhoudelijks kunnen ontdekken mbt klimaat.
  Speel eens op de bal ipv op de persoon?
  Enne..Europa is je thuis, wees er maar zuinig op.
  Mep die halve zool klimaatontkenner Baudet liever eens helemaal in mekaar, met zijn contacten met de nazistische academici van Erkenbrandt, en de famille Le Pen, en met de neofascist Scruton zaliger, met zijn enge praatjes over de natiestaat/nazistaat.

  Antwoord
 3. Rob Esveldt

  Laat Ruud Koopmans net tot dezelfde conclusie komen als ik. Hij zegt het volgende: “Dieses Klimamärchen wird noch ein böses Ende haben, wenn das so weiter geht. Die Geschichte lernt, dass die feste Überzeugung, es gehe um Leben oder Tod oft in die Bereitschaft zu töten um zu überleben mündet.” https://twitter.com/Ruud_Koop_mans/status/1217891783071367169

  Antwoord
 4. MartinS

  https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_nl

  Daar staan geen concrete maatregelen in, alleen maar wensen, zoals dat we in 2050 klimaatneutraal moeten zijn. Ja, leuk idee, we hebben alleen geen idee over hoe dat gerealiseerd moet worden. We moeten bv allemaal elektrisch gaan rijden, maar waar de electriciteit voor de miljoenen oplaadpaaltjes vandaan moet komen, dat horen we niet. Kolencentrales mioeten weg. Wat dan? Kernenergie? Wil men ook niet. Windmolens zijn nogal groot, dus daar haal je nog niet eens 10% van de benodigde capaciteit mee. Het is allemaal wishywashy. Ik ben niet tegen klimaatbeleid, maar dan moet je er wel serieus over nadenken. De EC specificeert gewoon wat luchtkastelen, en de industrie moet dan maar even de benodigde revolutionaire innovaties leveren. Uitstootvrij vrachtverkeer, bv. Oplaadpaaltjes die zelf geen electriciteit nodig hebben. Alfa’s zullen wel geen moeite hebben met het formuleren van dit soort wensen, maar ik heb er een hard hoofd in. Niet omdat ik ertegen ben, maar omdat ik niet zie hoe het gerealiseerd kan worden.

  Waar zijn die 1000 miljard euro dan voor nodig? Probeert Timmermans de populisten te helpen door te doen alsof die 1000 miljard meteen opgehoest moeten worden? Baudet kan zijn geluk niet op.

  Antwoord
 5. MartinS

  @Rob:

  https://www.nrc.nl/nieuws/2020/01/15/urgenda-arrest-rechter-deed-wat-hij-moest-doen-a3986977

  “Nederland heeft zich verbonden aan de verplichtingen van diverse mensenrechtenverdragen. Als er gevaren zijn voor het leven en de veiligheid van burgers, zoals bij klimaatverandering evident het geval is, en de wetgever kan of wil geen passende maatregelen nemen, dan kan (zelfs: moet) de rechter, als burgers daarom vragen, beoordelen of het overheidsbeleid rechtmatig is.”

  “In een democratische rechtsstaat moet ook de politiek binnen de grenzen van het recht blijven.”

  De HR heeft zich aan de mensenrechten te houden, en dat hebben ze gedaan. Dat is democratie.

  En iedere burger heeft het recht om zich op het geldende recht te beroepen. Vindt u soms van niet?

  Wie het niet eens is moet eerst maar eens uitleggen wat er mankeert aan de motivatie van de HR. Maar nee, ordinair schelden.

  Misschien moet de Nederlandse overheid eerst eens lezen wat er in zo’n verdrag staat alvorens het te ondertekenen.

  Antwoord
 6. Martin (zonder S)

  Niet verstandig om specifiek op deze man te spelen Sietske.., hij wordt vanzelf door de politieke en harde economische realiteit overlopen…, never waste a good crisis, zijn visie op een grote allesomvattende strategie valt vanzelf komende jaren uiteen in talloze kleine (politieke) schisma’s en veldslagen uiteen.

  Klimaatverandering, haar vermeende dreigingen en noodzaak tot ‘verandering’ is een briljant en multidisciplinair paradigma inmiddels geruisloos omarmd en geadopteerd door de machtigen en invloedrijken van de Europese ‘deep state’.., alleen de dreiging van burgerlijk geweld is de onzekere parameter in deze modellen.., alleen dáár zit ook historisch bezien de zwakke plek.

  Los van de discussie of de wereld en meer speciaal Europa van fossielen brandstoffen af zou moeten, wie dat zou moeten ‘plannen’, op welke termijn en tegen welke kosten (ex nihilo nihil fit) is m.i. het échte probleem dat de EU een ondemocratisch monster is waar Montesquieu migraine van zou hebben gekregen.

  Een gigantische lobby machinerie waar wetgevende, uitvoerende en rechterlijke bevoegdheden in handen zijn van ongekozen politici die primair uit zijn op de volgende benoeming en internationale carrière..
  Een apparaat dat handig door m.n. de VS (divide et empera) bespeeld wordt voor eigen geostrategische en economische doeleinden, bevrijders van driekwart eeuw geleden die zich meer en meer als politieke bezetters manifesteren.. (zie Nordstream2 en ASML b.v)

  Het EU monster wenst men niet dood (hervormt) maar temmen en inzetbaar maken voor het vuile politieke werk waarvoor sommige regeringsleiders (waaronder Rutte met stip op één) zich niet willen lenen n.l. het openlijk beliegen en bedriegen van hun burgers.
  De verwijzing naar ‘hogere machten’ in Brussel of Straatsburg is bijna een religieus excuus geworden…

  Antwoord
 7. MartinS

  Er was al veel discussie over 5G electronica van Huawei, dus dat ASML in beeld komt is dan niet zo vreemd.

  De EU rechterlijke bevoegdheden zijn in handen van ongekozen politici? Wat bedoelt u?

  Antwoord
 8. Martin (zonder S)

  @Martin
  ASML levert machines voor productie van basic multipurpose chips, geen complete systeem of netwerk electronics die een vergaand sociaal economische invloed hebben als HUAWEI..
  Het militaire of veiligheids argument is een drogreden.. , de VS wil China’s economische groei intomen of vertragen..
  Uiteindelijk zouden ze ASML het liefst met vers gedrukte dollars opkopen.., hun massavernietigings wapen in moderne sanctie oorlogen..

  Binnen de EU gaan internationale afspraken en verdragen boven nationale belangenafweging..
  Uitspraken van het Hof van Justitie van de Europese Unie kan uitspraken van nationale rechts organen ‘overrulen’ of bekrachtigen (CO2)
  Dit hof wordt benoemd en heeft slechts één Nldse vertegenwoordiger..
  U stemt op uw volksvertegenwoordigers en die volgen gehoorzaam dit Hof..
  Ze móéten…, uw democratische stem telt niet ‘at the end of the day’..

  Antwoord
 9. MartinS

  Wat u over de EU zegt klopt. Je kan alleen EU lid zijn als je je aan de regels houdt. We stemmen ook niet over de benoeming van nationale rechters. Het probleem met EU democratie is dat de landen zo verschillend groot en rijk zijn, dus hoe zouden we democratisch kunnen zijn, plus dat we de nationale parlementen ook nog hebben. De nationale overheden zitten er dus mee in de maag dat de burgers zich ook op het EU recht kunnen beroepen. Urgenda, stikstof, etc. Dat is niets nieuws, dat is al in de jaren 1960 door het ECJ bevestigd, maar de lidstaten blijven tegenstribbelen. Hierboven werd prof. Teunissen genoemd, die hakt ook met dat bijltje, terwijl hij beter weet.

  Bij ASML draait het om EUV, er wordt dus extreem-ultraviolet licht gebruikt, waarmee kleine details heel nauwkeurig gemaakt kunnen worden. Dat kan blijkbaar niemand anders. Dat soort technologie trekt de aandacht van militairen.

  Antwoord
 10. Rob Esveldt

  @MartinS Heb jij er voor gestemd dat zij onze wetten zo opzij kunnen schuiven. Volgens mij heeft helemaal niemand daarvoor gestemd. Er is alleen gestemd voor de Euro en Handelsvertegenwoordiging.

  Antwoord
 11. Martin (zonder S)

  EUV is natuurlijk licht, de specifieke ASML toepassing in deze machines is een kwestie van technologische voorsprong, puur economische wel te verstaan.. .
  Nogmaals het militaire argument is een klassieke drogreden.., evenals de z.g. Europese afhankelijkheid van Russisch gas via Nordstream2.
  Burgers beroepen zich niet op Europees recht, het zijn activisten en belangengroepen die dat doen..
  De bar slecht voorgelichte Europese burger heeft geen idee.. hij ziet zijn direct gekozen regering stuntelen en zal reageren in het stemhokje.
  We might not like it..

  Antwoord
 12. MartinS

  Martin sans S: een activist is ook een burger. Het komt vaak voor dat een burger zich op EU recht beroept, bv op de Rechten van de Mens. De mensen van Urgenda hadden het recht hun zaak aanhangig te maken, de beslissing is aan het Gerechtshof en HR. Het argument dat Urgenda geen mandaat zou hebben gehad is onzinnig. Zie ook https://nl.wikipedia.org/wiki/Van_Gend_en_Loos-arrest
  Wij zijn EU burgers, en hebben dus ook EU rechten, of de overheid dat nu leuk vindt of niet.

  Als burgers slecht zijn ingelicht dan is dat hun eigen schuld. Alles staat op het internet.

  Electronica (computers, telecom, …) is van groot militair belang, dat valt niet te ontkennen.

  Rob: destijds, bij toetreding tot de EEG, is er inderdaad geen referendum gehouden, de regering meende het mandaat te hebben om toe te treden. Volgens mij is nooit aangetoond dat de regering dat mandaat niet zou hebben gehad.

  Antwoord
 13. Martin (zonder S)

  MartinS
  Slecht voorgelichte (goed voorgelogen) burger is eigen schuld want er is toch internet..?

  Electronica in het algemeen is van groot militair belang..? Computers, telecom enzo..?
  Tsja…. u wint op simpelheid van redeneren..

  PS
  Strict genomen vallen ASML apparaten onder de mechanica en machinebouw.. ASML ontwerpt en maakt geen chips., dat doen o.a. NXP, AMD Samsung en Intel’s van deze wereld…
  Of HUAWEI wiens systemen wij niet hoeven te kopen..
  Het wereldwijd militaire industrieel complex kan elke chip (laten) maken of kopen die het wil hebben.. machines die wafers ‘behandelen’ spelen daar geen rol in..

  Antwoord
 14. Erwin

  Eeehhh on topic: hoezo zegt frans: wir haben es uns selbst auch nicht gefragt wieviel Zeit und Geld die Wiederaufbau von Ost-Deutschland uns kostet werden, wir sind nur angefangen?! ( zo ongeveer).
  Eeehhhh klein vraagje: is frans een duitser of hij was ten tijde van de wederopbouw al paus van de groene gnoe gemeente in het europese parlement. Ik denk het niet.
  Waarom mag ik niet op de man spelen voor velerlei redenen als frans zo vals is als een PvdA’er !?( en dan ben ik nog aardig).

  Antwoord
 15. MartinS

  Martin zonder S:

  https://www.deingenieur.nl/artikel/eerste-commerciele-euv-chip-asml-in-productie

  RACE VAN STEEDS BETER PRESTERENDE CHIPS
  Het gaat bij Samsung om de zogeheten 7LPP-chip, waarbij 7 staat voor 7 nm (1 nm = 10-9 m), de karakteristieke maat waarmee de transistoren op de chip worden gemaakt. Vergeleken met de 10-versie van de chip is de nieuwe 40 % kleiner, presteert hij 20 % beter en heeft hij 50 % minder energie nodig, aldus Samsung. Dat alles hoort bij de race om chips te maken die steeds beter presteren.

  Kleiner, betere prestatie, lager energie verbruik. Als u dat simpelheid noemt …

  Antwoord
 16. Martin (zonder S)

  @Erwin (on topic dus)
  de vereniging van beide Duitslanden was tevoren slordig ‘begroot’ op ongeveer 25 miljard DM. en er is inmiddels met €19 miljard per jaar in totaal tot 2019 ruim €1.700 miljard oostwaarts gesluisd. (Clingendael) Een monsterachtig voorbeeld van hoe politieke ‘begrotingen’ uit de hand kunnen lopen’..
  Onbegrijpelijk dat Timmermans met deze vergelijking voor de Duitse TV kon wegkomen..
  Sietske had hier een punt van kunnen maken.. i.p.v. op de man te spelen..

  beste MartinS
  probeert U wel de draad van de discussie vast te houden ?
  U zegt niets wat mij niet (terdege) bekend is, leest u mijn bezwaren tegen de opstelling van de VS nog een rustig terug. economische versus militaire waarde..
  En bedenk dan dat élke bouwer van hoogtechnologische machines (vooral die in Duitsland) met de all-out economische oorlog die de VS tegen China voert het gevaar loopt sancties opgelegd te krijgen.. allemaal uiterst vriendelijk natuurlijk.. ambassadeurs Brenel in Berlijn en en onze eigen Hoekstra zijn daar meesters in…

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.