Undercover BILD-journalist bevestigt horrorpraktijk bij Duitse ministerie van Migratie: “Mogelijk zijn er 135.000 islamisten zonder controle binnengelaten”

29 mei 2018

Chaos bij de BAMF” (het Ministerie voor Migratie en Vluchtelingenzaken.) Bij de Duitse ZDF-talkshow ‘Markus Lanz’ onthullen Nicola Beer, secretaris van de ‘Freie Demokraten’ (FDP), en Abdullah Khan, BILD-journalist, hoe Duitsland “stelselmatig” vluchtelingen ongecontroleerd doorlaat en dat Angela Merkel hier in 2015 hoogstwaarschijnlijk van op de hoogte was. In ieder geval vonden vanaf ‘Wir schaffen das‘ al geen structurele identiteitscontroles of veiligheidscontroles plaats.

Khan, zelf met pakistaanse wortels, heeft vier maanden undercover bij de BAMF (Bundesamt fur Migration und Flüchtlinge) in Bremen gewerkt en begeleidde vluchtelingen op de ‘Balkanroute’. Hij spreekt over de enorme chaos bij de BAMF, de omkering van bewijslast die sinds 2016 geldt – waardoor het weggooien van paspoorten zo goed als automatisch asiel betekent en een 60-jarige asielzoeker zichzelf kan registeren als 24-jarige.

Hij vertelt over hoe vingerafdrukken maar 4-6 weken bewaard blijven of helemaal niet afgenomen worden, waardoor ‘vluchtelingen’ zich meer dan eens kunnen aanmelden en geld incasseren. “Slechts 1 procent van de asielaanvragen wordt gecontroleerd,” aldus Khan.

Hij bevestigt wat andere, alternatieve media reeds eerder berichtten. Schokkend is de onthulling dat er in zijn tijd 135.000 Syriërs door een ‘versneld proces’ zijn geleid.

“Deze mensen zijn niet persoonlijk ondervraagd bij een BAMF-autoriteit, maar hebben via een vragenlijst dat naar hen was gestuurd de antwoorden aangevinkt, de lijst teruggestuurd naar de BAMF en zijn onmiddellijk erkend als vluchteling.”

Nicola Beer geeft aan dat de problemen in Bremen “structureel” heersen en daarom vermoedelijk landelijk bestaan. Dat moet nu worden onderzocht. Het systeem werkt al lange tijd niet, al in 2013 en 2014 werd intern van ‘catastrofale toestanden’ gesproken. De FDP wil een feitelijk onderzoek (waar normaal de AfD dit zou doen). Volgens Beer moet het nu gaan om het achterhalen van de verantwoordelijkheden, en niet alleen in de BAMF, maar ook in het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Schokkend is de onthulling dat er in zijn tijd “135.000 Syriërs door een ‘versneld proces’ zijn geleid. Deze mensen zijn niet persoonlijk ondervraagd bij een BAMF-autoriteit, maar hebben via een vragenlijst dat naar hen was gestuurd de antwoorden aangevinkt, de vragenlijst teruggestuurd naar de BAMF en zijn onmiddellijk erkend als vluchteling.”

Over zijn werk bij de BAMF: “Er is geen functionerende IT, geen procesketen,” zegt Khan. “Ik kon bijvoorbeeld alleen tussen 6.00 uur ‘s ochtends en ongeveer 8.30 uur in het systeem, daarna crashte het. Dan ging ik maar mijn bureau wat opruimen en afstoffen.”

Het kernprobleem is volgens Khan dat asielzoekers aanvragen manipuleren. Ze gebruiken verschillende namen, nationaliteiten. Een Roemeen kon zo doorgaan voor een Jezidi. “Dan schreef ik maar vier namen op het formulier, een handtekening konden de aanvragers vaak niet zetten, een punt, meer niet,” zegt Khan. “Ik moest er zoveel mogelijk per dag doen, ik deed zo’n 25 minuten over een aanvraag.” De dozen stapelden zich echter alleen maar meer op.


Is het mogelijk dat er ook IS-terroristen tussen de asielaanvragen zitten, vraagt presentator Markus Lanz. “Ja klar,” antwoord Khan. (Ja duidelijk.) “Als er achterpoortjes zijn zoals in Bremen, omdat er geen vingerafdrukken worden gemaakt of foto’s, dan staat – hoe hard dat ook mag klinken – de deur open voor iedereen!”

De vraag is nu of de rest van de (linkse) oppositie in staat is het schandaal aan de kaak te stellen. Khan denkt van niet. “Noch de ‘Linkspartei’ noch de ‘Grünen’ maken aanstalten om hun ideologieën opzij te zetten en weigeren een stap te doen richting een enquêtecommissie met AfD en FDP samen.”