Oeps! De Volkskrant vergat de vrouwen te noemen die nog niet weten dat ze blond zijn

8 december 2019

V.l.n.r. Candace Owens, Amerikaanse rechts-conservatieve activiste (o.a. Turning Point USA) , Assita Kanko, Belgische NV-A politica en mensenrechtenactiviste, oorspronkelijk uit Burkino Faso (strijd m.n. tegen vrouwenbesnijdenis), Zana Ramadani, Duits-Macedonische vrouwenrechtenactiviste en schrijfster, Zineb El Rhazoui, voormalig Charlie Hebdo-journaliste, feministe en islamcritica, Fidan Ekiz, Nederlandse journaliste en documentairemaakster met Turkse afkomst, kritisch op multiculturele samenleving, Armita Taheri, vluchteling uit Iran en Gelders FvD-Statenlid, Ayaan Hirsi Ali, Nederlands-Amerikaanse feministe, publiciste en voormalig politica, Joy Villa, singer-songwriter en lid van de Trump-campagne adviesraad.

 

Beste Volkskrant, deze lijst zou ik kunnen aanvullen met nog tientallen namen van als rechts gelabelde non-blond ‘Persons of Color’, inclusief een hoop mannen die de strijd van deze vrouwen steunen.

En dan nog zou dat geen recht doen aan alle onbekende, niet publieke personen ‘van kleur’ die het feminisme van SJW-links, voortgestuwd door de vrouwonvriendelijke agenda van de Verenigde Naties en tal van NGO’s en clubjes zoals Women inc., doorzien en bestrijden. Want vrouwen hebben er een vijand bij als het aankomt op de werkelijke anti-feministen: neurotische en rancuneuze huilstruiken en nou ja, ‘dienstmaagden’ (volgens Volkskrant columniste Margriet Oostveen) van de macht dus, die biologie, inhoudelijke ideeën en keuzevrijheid ver onderaan de lijst van prioriteiten hebben gezet en stoeltjepik met de man moeten doen om te slagen in het leven.

Niet blond genoeg 

Jullie vergaten deze vrouwen hierboven te noemen die helaas niet blond genoeg zijn (volgens jullie heilige boekje van de progressieve religie) om gelegitimeerd de problemen van echte, getroffen maar niet jammerlijke vrouwen te benoemen – niet zelden in de landen die ‘feministen’ van vandaag mijden als de pest. Best wel racistisch, op zijn minst.

Onthoud maar beste angsthazen: het framen van een terechte reactie op de mythes die de linkse kerk verspreidt als ‘anti-feminisme’ maakt de realiteit niet anders en is bovendien doorzichtig. Zeker als gegrepen wordt naar dehumaniserende taktieken zoals selectie op huidskleur, haarkleur en leeftijd. Jullie zijn de ergste versie van jullie eigen ingebeelde vijand geworden. 

6 Reacties

 1. Jan-Pieter

  Ik word zo moe van het gebruik van woorden als ‘linkse kerk’, ‘gutmensch’, ‘klimaatdrammers’ etc. Waarom deze denigrerende woorden? En van waar deze energie in een krant steken die ‘een progressieve religie’ voor staat….Zucht.
  Besteed liever deze energie aan de echte ‘anti-feministische’ mensen (meestal mannen) die geen respect tonen voor vrouwen. Vul de namen zelf maar in….
  Als zelfrespecterende vrouw zou ik mij vooral druk maken over deze sexistische mannen i.p.v. je pijlen op een ‘linkse’ krant te richten!

  Antwoord
 2. Ravian

  “Waarom deze denigrerende woorden?”

  Dat krijg je er nu eenmaal van als je er een gewoonte van maakt om rechtse mensen voor racist en fascist uit te schelden, die gaan dan terug schelden, waarbij gutmensch en klimaatdrammer dan eerlijk gezegd heel wat netter is als racist en fascist.

  Antwoord
 3. Paul Kramer

  Spijker. Kop. En: boem, Sietske! Fantastisch stuk, vind deze Boze Blanke Man. 🙂
  Snel weer een donatie. Fijne kerstdagen en keep up the good work!

  Antwoord
 4. Tineke

  We weten al tientallen jaren dat er geen verschillende menselijke rassen zijn want de wetenschap ons leert dat het DNA van elk mens voor 99,9% gelijk is. De 0,09% die anders is maakt een mens uniek en zijn de verschillen in uiterlijke kenmerken, erfelijke aandoeningen en mutaties in het DNA zoals de roodharigen hebben.
  Racisme bestaat dus niet omdat er geen verschillende menselijke rassen zijn en dient alleen een politieke agenda van “verdeel en heers”. Het word tijd dat de rassenleer, zoals door Hitler misbruikt, verboden word.

  Als christen weet ik dat we allemaal afstammen van Adam & Eva en dat er geen verschillende menselijke rassen zijn. De wetenschap geeft de bijbel daarin sinds de 80-er jaren gelijk.

  https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/verslaafd-aan-een-ideologie-1.htm

  Antwoord
 5. Mirjam

  Jan-Pieter heeft er weinig/niets van begrepen. Jammer.

  Antwoord
 6. MartinS

  Diversiteit is alleen gewenst als het in je eigen belang is. De getoonde vrouwen zouden teveel diversiteit veroorzaken, dus die negeer je dan. Links en newspeak, een oud verschijnsel.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.