Oeps! De Volkskrant vergat de vrouwen te noemen die nog niet weten dat ze blond zijn

8 december 2019

V.l.n.r. Candace Owens, Amerikaanse rechts-conservatieve activiste (o.a. Turning Point USA) , Assita Kanko, Belgische NV-A politica en mensenrechtenactiviste, oorspronkelijk uit Burkino Faso (strijd m.n. tegen vrouwenbesnijdenis), Zana Ramadani, Duits-Macedonische vrouwenrechtenactiviste en schrijfster, Zineb El Rhazoui, voormalig Charlie Hebdo-journaliste, feministe en islamcritica, Fidan Ekiz, Nederlandse journaliste en documentairemaakster met Turkse afkomst, kritisch op multiculturele samenleving, Armita Taheri, vluchteling uit Iran en Gelders FvD-Statenlid, Ayaan Hirsi Ali, Nederlands-Amerikaanse feministe, publiciste en voormalig politica, Joy Villa, singer-songwriter en lid van de Trump-campagne adviesraad.

 

Beste Volkskrant, deze lijst zou ik kunnen aanvullen met nog tientallen namen van als rechts gelabelde non-blond ‘Persons of Color’, inclusief een hoop mannen die de strijd van deze vrouwen steunen.

En dan nog zou dat geen recht doen aan alle onbekende, niet publieke personen ‘van kleur’ die het feminisme van SJW-links, voortgestuwd door de vrouwonvriendelijke agenda van de Verenigde Naties en tal van NGO’s en clubjes zoals Women inc., doorzien en bestrijden. Want vrouwen hebben er een vijand bij als het aankomt op de werkelijke anti-feministen: neurotische en rancuneuze huilstruiken en nou ja, ‘dienstmaagden’ (volgens Volkskrant columniste Margriet Oostveen) van de macht dus, die biologie, inhoudelijke ideeën en keuzevrijheid ver onderaan de lijst van prioriteiten hebben gezet en stoeltjepik met de man moeten doen om te slagen in het leven.

Niet blond genoeg 

Jullie vergaten deze vrouwen hierboven te noemen die helaas niet blond genoeg zijn (volgens jullie heilige boekje van de progressieve religie) om gelegitimeerd de problemen van echte, getroffen maar niet jammerlijke vrouwen te benoemen – niet zelden in de landen die ‘feministen’ van vandaag mijden als de pest. Best wel racistisch, op zijn minst.

Onthoud maar beste angsthazen: het framen van een terechte reactie op de mythes die de linkse kerk verspreidt als ‘anti-feminisme’ maakt de realiteit niet anders en is bovendien doorzichtig. Zeker als gegrepen wordt naar dehumaniserende taktieken zoals selectie op huidskleur, haarkleur en leeftijd. Jullie zijn de ergste versie van jullie eigen ingebeelde vijand geworden.