Huilende mannen die je tas dragen en wijn bestellen om naar de wc te mogen – Helemaal niemand wil zo’n vent behalve linkse feministen

28 mei 2018

Verkrachting en geweld jegens vrouwen is onacceptabel en mag niet worden getolereerd. Maar de huidige jacht op onacceptabel seksueel gedrag loopt volledig uit de hand. Niet alleen grensoverschrijdend gedrag (variërend van staren aan de bar tot verkrachting) wordt buiten de rechtbank breed uitgemeten en besmeurd met schuld en schaamte, maar vooral het idee van mannelijkheid zelf:


De wat?! Het sociale contract tussen mannen en vrouwen wordt voor onze ogen herschreven, en het voelt als een haastklus, een revolutie van  vrouwen die alleen door te domineren een man aan zich kunnen binden (lees: linkse feministen). De maatschappij is ‘te mannelijk’, weg met het patriarchaat, erken nou eindelijk eens het ‘inherent gewelddadige karakter van elke man!’ Zoals we ook ‘racisme’ moeten erkennen met het mes op de keel.

Van geweldloos naar ‘gaap’ zit maar een kleine stap, blijkt uit het The New Yorker artikel. De zeven tekenen van een door links gecastreerde goedgekeurde man:

  1. He carries a tote bag that’s at once pro-environment, pro-feminism, and pro-reading.
  2. When he goes into a sports bar to use the bathroom, he buys a glass of white wine to be polite.
  3. He openly cries during Pixar movies—even the parts that aren’t sad, just beautiful.
  4. He opens doors for women at work, but they’re metaphorical doors, like the ones that lead to promotions.
  5. He laughs calmly when called a cuck. He laughs loudly when women are funny. He does not laugh when men are not.
  6. He makes references to Kurt Vonnegut because he’s genuinely interested to hear other people’s opinions of Vonnegut’s work. He never makes references to David Foster Wallace.
  7. He strictly follows all traffic laws when he plays Grand Theft Auto. His Sims world is a matriarchy. He does not have a Twitter account.

Het is officieel geen satire, maar misschien wel. Niemand weet dat tegenwoordig nog zeker.

Photo by:

Z H