‘Demonstraties’ vanaf heden parades van de macht

22 juni 2020

Wie het wíl zien, kan het zien: zolang demonstraties over het juiste onderwerp gaan, ‘ordentelijk verlopen’ (daaronder valt ook relschoppen en vernielen zolang dat maar niet op NPO-camera gebeurt) en afleiden van gewone mensenproblemen, zijn ze toegestaan. Met het riedeltje: ‘mits op afstand’ en conform andere regels natuurlijk. Maar daar houden staat-goedgekeurde demonstranten ook van: regeltjes. Voor hun leven, voor alles.

Demonstreren in Nederland mag geen kwaad bloed zetten leren we al jaren (maar moet verbinden), mag geen ongenoegen over de macht tonen (dat is des Tokkies) en zéker niet de nieuwe definitie van demonstreren dwarsbomen. Die is namelijk dat we de agenda van de staat en de propaganda van gevestigde orde bejubelen. Liefst op onze knieën.

Demonstreren in de klassieke zin van het woord, namelijk tegen de macht, om wat voor reden dan ook (dat bepalen de demonstranten immers) en op een manier dat er in de ivoren torens wat licht ongemak onstaat, is verleden tijd. Neem deze tweet van de NOS.

Het moet rustig verlopen en dat maakt een demonstratie geslaagd is de boodschap. Met de beste wil van de wereld zie ik hier geen demonstratie, maar gehoorzame opstelling van show pony’s. Compleet gehersenspoeld schreeuwen naar de maan. En ritueel dansen voor de elite. Ook de BLM-‘demonstratie’ op het Malieveld, dus vlak voordat de anti-lockdown demonstranten zaterdag kwamen, was ordelijk verlopen schreven alle pers. Hoe voorbeeldig!

Staatsbegeleid boos zijn is het nieuwe boos zijn. Geen onverwachte bewegingen, geen geladen sfeer. Keurig in de pas, tegen grootschalig, systemisch racisme en witte mensen. Bravo.

Vroeger kende elke demonstratie ‘een kleine groep’ die uit was op rottigheid, zeker in de grote steden. Nu wordt die gebruikt om een demonstratie te framen als kansloos. En kunnen de ‘chefs veiligheidsregio’s’ elke échte demonstratie stoppen en voorkomen met dat argument. Wie het wil, kan het zien. Dat ons recht op demonstratie stilletjes wordt weggenomen door de definitie te veranderen.

6 Reacties

 1. Ravian

  Ik ben het spuugzat om als blanke man in mijn eigen land door geïmporteerde negers en islamieten, en hun helper whiteys, aan de lopende band beledigd en gediscrimineerd te worden.
  En ik ben het nog veel zatter om toe te moeten kijken hoe overheid en MSM dit allemaal faciliteren en zelfs promoten.
  Hoe het geweld van links altijd goedgepraat, gebagatelliseerd, of geheel uit beeld gehouden wordt, als het rechts al niet in de schoenen geschoven wordt.
  Hoe alles wat niet links is gecensureerd, verketterd, onderdrukt, en zelfs met geweld bejegend wordt.
  En ondertussen wordt onze cultuur en maatschappij langzaam maar zeker door al dit linkse tuig om zeep geholpen.
  Ik verlang onderhand naar de anarchie, omdat het de staat is die voorkomt dat ik mijn land, mijn cultuur, mijn geliefden, en mijzelf kan verdedigen.

  Antwoord
 2. Rob Esveldt

  Al dat protesteren over discriminatie, diversiteit en weet ik al niet meer is niet meer dan mensen weg te houden van wat echt de bedoeling is. Het is de goedmens rijp maken voor het socialisme.

  Antwoord
 3. Peter van den Berg

  Gelukkig worden steeds meer burgers het zat. Nog een paar maanden zo door laten gaan en rechts gaat winnen.

  Antwoord
 4. Peter van den Berg

  Ik ben 78 dus van 1942 en weet nog heel goed de verhalen uit de oorlog 40-45.
  Als het zo doorgaat krijgen we in het westen een zwart/wit oorlog. Er zijn nu nog maar weinig mensen die dit inzien en zeker onze gekozen volksvertegenwoordigers niet. Die zijn daar namelijk te jong en te arrogant voor.

  Maar er gaat voor mijn kinderen en kleinkinderen een moeilijke tijd aankomen.

  Antwoord
 5. Madeleine Maria

  ‘Ik zou denken aan meldpunten voor occidentofobie. Misschien ook criminalisering van occidentofobie. Misschien nog niet de occidentofobie zelf strafbaar maken, maar dan toch het aanzetten daartoe.’(Paul Cliteur, TPO 2017).
  En dit citaat verbinden aan Hannah Arendt, waar je eerder zo lovend over sprak – dat lijkt me toch een onmogelijke klus. Kiezen voor Hannah dan, lijkt me 🌻

  Antwoord
 6. Bosgeus

  Onrust op demonstraties, wordt altijd door de politie veroorzaakt.
  Zelf heb ik dat al vaak meegemaakt, maar voor deze bewuste demonstraties in Den Haag zijn de bewijzen daar voor op Youtube en Facebook overal te vinden. Vel mensen hebben tegenwoordig namelijk camera’s en de mogelijkheid te publiceren op internet.
  Het waren met name agenten in burger die ingezet werden. Demonstranten werden ook door de politie vastgezet en geslagen bij het station,toen ze naar huis wilden gaan, die beelden werden dan gebruikt door de landelijke media om de waarheid over die demonstratie te verbergen, en de demonstratie in een kwaad daglicht te zetten.

  Die demonstratie in Den Haag was georganiseerd door Willem Engel van Viruswaanzin.nl

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.