“Ausgehetzt” – Duitsland verhevigt propaganda-oorlog tegen de bevolking

23 juli 2018

Don’t mess with Merkel. Dat is wat ik dacht toen ik gisteren in een golf van staatspropaganda allerlei linksgekkies in München zag ‘demonstreren’ tegen wat het ‘angstbeleid’ van de CSU (de zusterpartij van de CDU) werd genoemd. ‘Klaar met opruien’, oftewel #ausgehetzt. Ook de Nederlandse NOS nam het tafereel over als ‘nieuws’: demonstranten ‘tegen verrechtsing’ of zoiets.

Wat hebben die brave christen-democraten voor verschrikkelijks gedaan? Angela Merkel overleefde onlangs een ongehoorzaamheidsoffensief van de CSU, die meer garanties wilde voor gereguleerde immigratie. Dat resulteerde na veel chagrijn bij de Bundeskanzlerin in het akkoord dat asielzoekers die al in een andere lidstaat van de Europese Unie geregistreerd zijn, ondergebracht zullen worden in transitcentra aan de Duits-Oostenrijkse grens. Sindsdien zijn de relaties nog altijd koel en afstandelijk. Dikke kans dat Merkel CSU-voorzitter Horst Seehofer dit verraad nog niet vergeven heeft, gezien haar silent-treatment met pruillip.

De praktische kanten van het compromis laten haar koud – deze partiële  ‘oplossing’ aan de grens, die niet structureel is. Ook de BAMF, het ministerie van migratie, is nog altijd een puinhoop. In mei werd bekend dat zo’n beetje elke asielzoeker zonder degelijke toetsing wordt binnengelaten, waaronder tienduizenden jihadisten. Ondertussen moet Duitsland zich nu gaan klaarmaken voor honderdduizenden nareizende familieleden uit Syrië.

De reacties op de ‘demonstratie’ in München lijken een afspiegeling van Merkels ongenoegen met de verschuiving van haar ongebreidelde globalisme naar een behoefte aan ratio, ‘rechts’ en behoud van Duitse identiteit. Maar mainstream media hielden zich gisteren netjes aan het progressieve script. Zelfs ook maar voorzichtig wijzen naar de werkelijkheid van miljoenen ‘vluchtelingen’, die een (bewezen!) toename van antisemitisme, seksueel geweld en conservatieve islam meenemen is foute boel. Nazi! Want de echte problemen (op basis van problemen Die Er Niet Zijn) zijn natuurlijk ‘De Haat’ en ‘De Angst’ van de Duitsers voor ‘immigratie en islam’. Haat en angst waar de CSU (en de AfD), die zich zomaar iets aantrekken van dat volk, verantwoordelijk voor zouden zijn. Dit frame draait nu op volle toeren.

De Duitse stichting ‘Pro Asyl‘ zit voor een groot deel achter de oproep tot demonstreren in München gisteren. Pro Asyl behoort (verrassing!) tot een van de 450 Partner-organisaties van miljardair George Soros die financieel steun krijgt:


Ziek in mijn maag word ik er van, het frame van ‘cynisme’. Die “40.000 mensen” (volgens de politie 20.000) die gisteren de straat op gingen zijn één grote politieke dekmantel voor het verbod op een debat. De grootste aanhang van de CSU zit in Beieren, en het protest werd landelijk omhelst in de pers. ‘Moedige Wütburger’ (normaal een woord gereserveerd voor AfD-aanhangers, maar wanneer het ‘moedig’ wordt komt het van pas) werden ze genoemd. ‘Ausgehetzt’ was trending op Twitter – en dat niet alleen. Alleen positieve berichten over hoe ‘fantastisch’ het was dat er een ‘historisch moment’ plaatsvond haalden het naar mijn tijdlijn. Een joodse jongen maakte er een selfie met de tekst:

 

Maar dat was het helemaal niet, een demo voor ‘rechten’. Het was georganiseerd als… hetze tegen ingebeelde hetze. Een luchtledig anti-gevoel voor andersdenkenden die nergens tegen mogen zijn. Een Orwelliaans begrippen-vacuum, met als doel psychologische ontwrichting waar de Stasi jaloers op zou zijn.

‘Houd je mond’ als thema voor protest werkt bovendien het beste voor het geval dat iemand zou doorkrijgen dat Helemaal Niemand bij de CSU (en de AfD) vindt dat vluchtelingen geen rechten hebben. Net als hun aanhang. God betert, dan zou er een gesprek op gang komen! En dat deze jood het ‘amazing’ vindt is een hallucinatie van de werkelijkheid, ik heb met hem te doen. Hij ziet niet dat er een heel moeizaam debat over het groeiende antisemitisme in Duitsland is, dat de mensen die het wél voor hem opnemen in deze menigte gehaat worden. Schoorvoetend wordt door journalisten en academici toegegeven dat antisemitisme in verband staat met de meer dan 1 miljoen immigranten die er in een paar jaar tijd bijkwamen. Inmiddels is 10% van de Duitse bevolking allochtoon en moslim. En integreren hoeft niet meer van Angela Merkel, dus do the math. Maar nee, Angst is het probleem. En er mag niet meer met elkaar gepraat worden om die farce te bewaken.

Het enige wat hier Truly Amazing is, is dat deze mensen zich zo gewillig voor het karretje van de regering Merkel en de EU laten spannen. Dat ze werkelijk geloven dat Seehofers eisenpakket en oproep tot een eerlijker immigratiebeleid een terugkeer naar de jaren ’30 is.

Ze zijn zelf de jaren ’30, opgehitst door (ik zag de borden wel) gesubsidieerde linkse Soros-clubjes die regenbogen gaat uitpoepen op plekken waar de laatste restjes democratie proberen te overleven. Waar het soms hard tegen hard gaat, iets waar de mensen niet meer tegen mogen kunnen. Ze worden opgehitst om uiteindelijk te hunkeren naar het einde van de democratie.

En dan de nuttige opper-idioten bij Der Spiegel:


Jezelf verdedigen als je een ‘opruier’ en een ‘nazi’ wordt genoemd mag niet van de mainstream media. Dat moet je het over je heen laten gaan, je mag geen spelbederver zijn in het gelukzalige deugen van de dwalende Duitser. Der Spiegel noemt verdediging ‘plakaten tegen vrije meningsuiting’.

Ze roepen op twitter dat ze ‘aan de juiste kant van de geschiedenis staan’, en het Duitse establishment bejubelt ze, net als corrupte ‘tv-komieken’ en radicaal links. Ze zien niet dat ze een gevaarlijk spel spelen en hun vrijheid offeren aan een staat die al niet meer de hunne is, omdat elke EU-burger een wees in  eigen land moet worden.

Een tweet las: “De laatste keer dat de Beierse bevolking zo massaal op de been kwam, was toen er een uur minder lang bier verkocht werd tijdens de Oktoberfesten”. Oh, de ironie.

De CSU reageerde behalve met een plakkaat ook met een reactie. “Wie ‘CSU-racisten’ scandeert, wie de CSU verwijt ‘concentratiekampen’ voor te bereiden of wie CSU schuldig bevindt aan de dood van migranten in de Middellandse Zee, heeft alle fatsoen verloren en exploiteert de ergste soort opruiing,” zei secretaris Markus Blume. Hij riep ook de SPD en de Groenen op om afstand te nemen van deze ‘ongelofelijke ontsporingen’. (Wat niet gebeurde, integendeel.) “Er zijn ook grenzen aan het democratisch discours,” aldus de CSU-politicus. “Met deze opruiing worden burgers tot het uiterste gedreven, wordt het land verdeeld en de democratie vergiftigd.”

Dat er grenzen aan het democratisch discours zitten ben ik niet met hem eens. De ‘ausgehetzt’-demonstratie heeft überhaupt niets met discours te maken. Als hier vrije mensen hadden gelopen met oprechte bezwaren, emoties voor mijn part – in plaats van hallucinaties over ‘angst’ en ‘haat’, dan was dat een ander verhaal geweest. Maar hier lopen de morele knokploegen van de regering-Merkel, precies zoals ook het geval was in Berlijn bij de AfD-demo eind mei.

Nergens vind ik in de commentaren een inhoudelijk bezwaar tegen de standpunten en het bestaan van de transitcentra van de CSU. Ook niet op de uitspraak van Seehofer dat ‘de islam niet hoort bij Duitsland’. De meute vindt dat de CSU af is – net als de AfD. En waarom? Omdat ze een millimeter afwijken van het dwingende narratief, dat de EU ons dag in dag uit voorleest op de kijkbuis en uit de kranten en waar Miljardair-filantropen graag een handje bij helpen. 

En je ziet het terug in de reacties van onze Grote Leiders. Volgens Guy Verhofstadt verdedigden deze demonstranten de ‘Europese waarden’.

Had ik het al gezegd? Walgelijk, hoe de propaganda-oorlog tegen het Duitse volk momenteel gevoerd moet worden met eigen mensen, kinderen en woorden van ‘vrede, liefde en saamhorigheid’ – precies datgene wat ze verpletteren met hun beschuldigingen van ‘fascisme, haat en angstzaaien’. Wat ik zie gebeuren is hoe verdeeldheid en polarisatie opzettelijk worden gecreëerd, en wel zo dat de angst van burgers onderling groter wordt dan voor welke concrete dreiging (van buitenaf) dan ook. Dan heeft de Europese elite ons waar ze ons willen. Totaal het spoor bijster en onderdanig als een demonstrant. Compleet ausgehetzt en Truly Miserable.