Solidariteit nieuw leven inblazen

29 september 2020

‘Het is ironisch dat juist deze platgeslagen socialistische termen de sleutel voor de nabije toekomst in zich dragen’

Gastbijdrage van de Tweep des Vaderlands

‘We moesten maar eens een platgetrapt toverwoordje van links overnemen en nieuw leven in blazen. Een woord dat misbruikt is in ronkende plattitudes, PvdA, GL en SP campagnes, socialistiese nivelleringsacties, jaloeziepolitiek, herverdelingpogingen van overheids en vakbondswege.

Dat woord is “solidariteit”; “bewustzijn van saamhorigheid en bereidheid om de consequenties daarvan te dragen”. Wij, de burgers die nog niet fataal doorboord zijn op het corona dartboard van sloopmaatregelen, moeten onze ogen openen voor landgenoten die de wanhoop nabij zijn.

Artiesten en personeel, sport-, horecaondernemers en personeel, mensen in de evenementenbranche en het toerisme bijvoorbeeld. En MKB’ers en winkeliers. We zien ze vechten en verpieteren, we zien ze voor onze ogen langzaam volledig gesloopt worden door de coronamaatregelen.

Dit zijn miljoenen mensen. Onze landgenoten. Veel meer mensen dan je denkt. Harde werkers die niet snel schreeuwen om hun recht, die veel geld hebben geinvesteerd in hun eigen zaak. Die nu door de banken kunnen worden geliquideerd en aan de bedelstaf raken. Als wij niks doen.

Solidariteit betekent: Steun aan artiesten. Koop legaal hun werk,  koop hun merchandise. Solidariteit betekent. Ga vroeger naar de kroeg of uit eten. Geef heel veel fooi. Bestel je eten bij de horeca. Maak reclame voor mensen waarvan je weet dat dat ze het moeilijk hebben.

Solidariteit betekent ook: Heb geduld en coulance tegenover jongeren en studenten. Hun jeugd ligt aan diggelen. Zij horen te vrijen, te zuipen en gek te doen. Dat wordt onmogelijk gemaakt door maatregels en NSBers nieuwe stijl. Verraad ze niet. Verraad liever de NSB’ers.

“Alleen Samen krijgen we de sloop van onze maatschappij onder controle”. En alleen “solidariteit” zal er voor zorgen dat we ons hoofd boven water houden. Het is ironisch dat juist deze platgeslagen socialistische termen de sleutel voor de nabije toekomst in zich dragen.

Laten we samen manieren vinden om elkaar door deze poeptijd heen te trekken. Ik zal dit doen middels social media, campagnes maken en door meer en vroeger te gaan eten en drinken in de horeca. Verrek misschien koop ik wel een T-shirtje van Xander of een petje van Marco Borsato.