Michelle Obama is een valse profeet van een rancuneuze politieke kaste

15 april 2019

‘Ze heeft helemaal niets te zoeken in Nederland en haar ‘fans’ zullen met lege handen naar huis gaan’

De toegangsprijzen variëren van 39,20 tot 475 euro. Om Michelle Obama deze woensdag te horen spreken over haar boek ‘Becoming’ in de Ziggo Dome. In het Parool (foto) werd de komst van de ex-first lady van de Verenigde Staten in december al begeleid met de nodige virtue signalling, namelijk dat ze Donald Trump “nooit zal vergeven” voor zijn “luide en roekeloze insinuaties” die de veiligheid van haar gezin op het spel zette.

Waarschijnlijk bedoelt ze daarmee de welverdiende kritiek die zij en haar gezin niet dulden, ook niet nadat ze al 2,5 jaar uit het Witte Huis zijn verdwenen. Maar belangrijker is dat de naar sprookjes hunkerende Nederlandse bezoekers zo weten dat ze een hoge dosis ‘anti-Trump’ retoriek toegediend krijgen. Daar kunnen ze dan even op vooruit.

Een kritiekloze pers, Obama omringde er zich acht jaar lang mee. Donald Trump moet zich de ene na de andere hoax, FBI onderzoeken en geweldsoproepen — gedaan door acteurs in series en andere publieke figuren — laten welgevallen. (Het feit dat hij zich er scherp over uitlaat maakt dat niet anders). Dit weekeind werd hij in vergelijking met Obama “niet humaan” genoemd door de islamitische congresvrouw ‘some people did something on 9/11’ Ilhan Omar.. Haar boodschap: Obama is wél een mens, Trump niet. En ze stapte daarop lachend de lift in met haar assistent. 

Dit zijn geen ideeën die door de meerderheid van journalisten worden weggeschreven als de giftige vruchten van op een drift geslagen democratische tegenstander. Deze ideeën gelden in grote kringen, binnen het establishment, ook in Europa, als een noodzakelijke ramkoers om de status quo weer te herstellen. En die koers gaat niet richting meer menselijkheid, maar juist minder. Grenzeloze immigratie zonder plan, losse seksuele relaties (ik zag dat veilig vrijen op een ‘voorlichtingsposter’ ineens homofoob was want AIDS krijgen is ook maar een lifestyle), abortus tot en zelfs na de geboorte, de ‘verheffing’ van intolerante religies (islam) waarin gehoorzaamheid en slaafsheid centraal staan, onderwerping ook, in een compassieloze wereld zonder waarden. Alles wat blijdschap en hoop genereert vinden zij slecht en alles wat families, gemeenschappen en vooruitgang kapot maakt, vinden ze goed. Van die stroming zijn de Obama’s lid. Te extreem? Noem mij één plan van het huidige links wat niet deze, maar een rationele en werkelijk humanitaire koers vaart. Eén!

Michelle Obama, want daar hadden we het over, is de valse profeet van die gevoelens van hoop en blijdschap die mensen missen in een wereld waar zijn geen beschermer van is. Mensen banger maken voor Trump dan nodig, en jezelf opwerpen als een verloren ideaal in de politiek is een zieke  scam die uiteindelijk ook zo de geschiedenis in zal gaan.

Het laat zich ook van een andere kant begrijpen: met al zijn gekkigheid en morele tekortkomingen is Donald Trump ongeschikt om als profeet dit destructieve toneelstuk geloofwaardig over te brengen. Hij is het prototype van de onvolmaakte maar (evengoed) selfmade mens en pragmatisch leider, reden waarom christelijk Amerika toch op hem stemt en hem ‘vergeeft’ waar mogelijk. Links begrijpt dit niet. Zij zien verafgoding als iets wat ze bevrijdt van aardse plichten en liefde voor de medemens, en de moraal als een zwart-wit palet, waarop zij al ingedeeld staan aan de juiste kant. Obama gaf hen dat. Trump niet. De haat voor andersdenkenden hangt om die reden als als een dikke nevel in de lucht. Het enige wat ze nog hebben is een opponent.

Met Messiaanse ernst betrad Obama het toneel in 2008, ontving gelijk de Nobelprijs voor de Vrede en kon niets verkeerd doen. Totdat het drijfzand van zijn politiek zichtbaar werd. Activiste Candace Owens gaf vorige week een hartstochtelijke speech waarin ze het misbruik van de zwarte gemeenschap door de Democratische Partij in detail uiteenzette. Met leugens en minachting werd ze geconfronteerd, pogingen haar te besmeuren met Hitler sympathieën mislukten echter. Haar optreden werd via het online kanaal C-span drie miljoen keer bekeken. 

Maar de valse profeten trekken door het land, door de wereld, op zoek naar de volgelingen die ze zo wanhopig nodig hebben voor hun voortbestaan. “Ons bestaan is nu zoveel lichter” zou Michelle Obama hebben gezegd. Daarmee legt ze de focus op ‘het licht’ (vs. de duisternis). Woorden die associaties oproepen, hypnotische lading hebben en mensen het zicht ontnemen op de werkelijkheid. De Obama’s, samen met de Deep State, onze EU en de kerk van het globalisme als overkoepelend instituut willen ons in een diepe trance staat houden of krijgen over onze realiteit. 

Michelle Obama heeft helemaal niets te zoeken in Nederland, behalve dat haar ‘fans’ haar moeten vinden en aanbidden. Ze zullen met lege handen naar huis gaan.

7 Reacties

 1. Hans Varkevisser

  Op Facebook bij de “share” schreef ik:

  “De volstrekt duistere kanten van het Obama tijdperk en het Social Justice Warriors fascisme wat daaruit voortgekomen is.

  Het is van het grootste belang dat we gaan inzien dat types als Obama en hun ideologie aan de kant van het Kwaad staan en de Duisternis vertegenwoordigen en zonder ingrijpen zouden uitmonden in het totale failliet van onze westerse moraal en cultuur.

  Sietske Bergsma is één van de weinigen die hier niet alleen aandacht voor vraagt maar het ook nog eens heel goed weet te verwoorden, waarvoor heel veel hulde. Dat het velen de ogen moge openen.

  Antwoord
 2. charlef

  Dat de Obama´s vals profeten van de hoop zijn en een sterk verdeeld Amerika hebben achtergelaten, is genoegzaam bekend. Het is allemaal terug te voeren naar Obama´s marxistisch georienteerde vorming in Hawaii en de socialistische en moslim invloeden in LA, NY en Chicago. Zijn denken en doen is vooral beinvloed door de beginselen van Louis Farkhan. Hij is net als de meeste deugmensen een narcist die alles beter weet , maar ontwikkelingen die bewijzen dat hij er niet zoveel van begreep zijn hem aan het inhalen. Michelle stond erbij en keek ernaar.

  Antwoord
 3. Annika van Baar

  Je denkt toch niet echt dat Michelle Obama boos is op Donald Trump omdat ze kritiek kreeg? Daar ging het helemaal niet om. Ben geen Michelle-adept maar kies dan op z’n minst iets substantieels uit om haar op te “pakken”.

  Antwoord
 4. Ingeborg

  “…losse seksuele relaties (ik zag dat veilig vrijen op een ‘voorlichtingsposter’ ineens homofoob was want AIDS krijgen is ook maar een lifestyle), abortus tot en zelfs na de geboorte,…”

  Welke ‘voorlichtingsposter’? Abortus NA de geboorte? Ik zou hier wel meer over willen weten. Heb je verdere informatie (hyperlink) of beeldmateriaal?

  Antwoord
 5. andreas jansen

  Wat een vreugdeloos en domme visie op de vrouw die met haar man de wereld liet zien hoe dit keer een zwarte leider hoop gaf aan veel zwarte mensen en aan witte mensen. De wereld is divers en wordt nog diverser. Dat gaat door en zo worden we een echte wereldgemeenschap!

  Antwoord
 6. Sjun Demartelaere

  Het ‘feestje’ wordt net zo’n financiële flop als de optredens van barack Obama waar geen burger op zat te wachten. Die vrouw heeft niks te melden behakve een voorgekauwde klimaathoax gemixt met al even voorgekauwde identiteitspolitiek. Misschien dat er nog een verstokte PvdA-er met geld teveel op afkomt maar de overgebleven aantallen van die mensen vullen geen stadion.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.