#228 BAKKIE MET BENNINK – WIJ FASCINEREN ONS. Over Kaag, de Russen, en Verplicht Nederlands Geluk

21 maart 2022

Ook op jullie verzoek schoof ik weer aan bij dichter en schrijver Jan Bennink. Hij kan als geen ander deze dwaze tijd in gevoelens, beelden, geuren, kleuren én scheldwoorden vatten.

Zijn social media gedrag is militant te noemen en zijn politieke steun voor “de enige verzetspartij” FVD steekt hij niet onder stoelen of banken. Dit gesprek is een vervolg op ons vorige uit september 2021. We pakken de draad meteen weer op. Wat is er sinds najaar 2021 veranderd? Hoe gaat het met ‘ons’ als land? Wat is toch die wereldvreemdheid en wollige taal van mensen in de politiek — Sigrid Kaag in het bijzonder? We filosoferen en psychologiseren er op los. Maar vooral: wij fascineren ons.
*****************
Volg Jan Bennink via zijn website www.janbennink.com en lees daar zijn artikelen.

Bestel ook zijn prachtige dichtbundel ‘Olga’ bij uitgeverij De Blauwe Tijger:

https://deblauwetijger.com/product/pre-order-jan-bennink-olga/

////////////////////////////////////////////////////////

Abonneer je nu op je mijn Bakkies met Bergsma. Hierin bespreek ik nieuws, achtergronden en de waan van de dag. Om een meer compleet beeld van deze tijd te creëren, de dialoog scherp te houden en de moed erin.

Dank voor jullie donaties via mijn site https://thefireonline.com/over-sietske/ of https://www.whydonate.nl/fundraising/steun-the-fire-online/nl/ Alle gelden komen direct ten goede aan mijn werk als onafhankelijk mediamaker.

Meld je ook aan voor de mailinglijst op mijn website zodat je niets hoeft te missen.

Laat een comment achter

Reageer op de video