Persverklaring Sietske Bergsma omtrent Kort Geding i.v.m. de Harddraverijdag Enkhuizen van 23 september 2021

 

Op 20 september 2021 heeft de organisatie van de Harddraverijdag Enkhuizen de bewoners wonende aan het evenemententerrein in Enkhuizen per brief geïnformeerd over de maatregelen rond de organisatie.

In die brief is met betrekking tot de Covid-19 maatregelen – gelet op de landelijke richtlijnen voor evenementen – in verband met Corona opgenomen dat ten aanzien van “bewoners woonachtig binnen het afgesloten evenemententerrein bij terugkomst (na het verlaten van dat terrein voor dagelijkse bezigheden) een corona check uitgevoerd (zal) worden. Daarvoor heeft u nodig uw QR-code of een negatieve test niet ouder dan 24 uur of uw vaccinatiebewijs, alsmede uw ID-bewijs.“

Naar aanleiding van die brief is binnen het evenemententerrein ophef ontstaan over die maatregelen omdat daardoor bewoners immers gedwongen zijn om medewerking te verlenen aan een coronacheck om hun eigen woning weer te kunnen betreden na verlating en terugkomst op het evenemententerrein. Sietske Bergsma heeft voor dit feit aandacht gevraagd op sociale media (o.a. via twitter en YouTube) en aangekondigd juridische stappen te nemen indien nodig.

Naar aanleiding van die ophef op twitter is zijdens de gemeente Enkhuizen in de persoon van Sanne Rooij aan de organisatie gevraagd om met een oplossing te komen voor de bewoners waarbij zij niet gedwongen kunnen worden medewerking te verlenen aan een coronacheck bij terugkeer op het evenemententerrein als zij naar hun huis willen terugkeren.

De gemeente Enkhuizen heeft desgevraagd verklaard niet op de hoogte te zijn (geweest) van de Covid-19-maatregelen zoals in de brief van 20 september 2021 van de organisatie Harddraverijdag zijn opgenomen. De gemeente stemt daarmee niet in en heeft gesuggereerd dat de bewoners een bewijs ontvangen waarmee zij ongemoeid het evenemententerrein kunnen verlaten en opgaan zonder coronacheck. De organisatie van het evenement betwist dat de gemeente niet op de hoogte was van de eisen voor het evenement, waaronder de coronacheck binnen de ‘bubbel’. In gesprek met Sietske Bergsma gaven zij aan “gewoon het overheidsbeleid te volgen”. Dat beleid schrijft voor dat voor een vergunning in de publieke ruimte de bubbel moet worden gecontroleerd via de QR-corona check app.

 

2 Reacties

 1. Treli kai Athespoti

  “SietskeBergsma heeft voor dit feit aandacht gevraagd op sociale media (o.a. via twitter en YouTube) en aangekondigd juridische stappen te nemen indien nodig.“
  Nee. Op YT heb je niet gezegd juridische stappen indien nodig. Je hebt een KG aangekondigd en daarvoor donaties gebedeld, zoals je dat in elke YT vlog doet (tenminste wanneer je nog verschijnt, want dat is een stuk minder geworden sinds je > 10000 abonnees hebt en voldoende euro’s binnenkomen om je wenkbrauwen te verven.). Je wist dat het te kort dag was voor een KG, maar je wist ook dat een rechtszaak goed geld ophaalt (Willem Engel en BlckBx zijn je voorbeelden).
  En je censureert kritiek. Op YT blokkeer je reacties.
  Vervelend hè als mensen je doorzien, net als Jade Kruit. Slechtste verklaring ooit bij BPOC.
  Je bent geen “mediamaker” of journalist. Wat ga je met die EUR 13000 (waaronder EUR 5 van iemand die moet rondkomen van EUR 35 p/w m) doen Bergsma, fillers?

  Antwoord
  • DonQuijotte

   Wat een mooie naam. Toch nog zo negatief?
   Oh wacht….Een troll!!! Troll alert.
   Ook in dienst van Chris Klomp?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *